Šišky
Šišky plnené lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Dnes takéto šišky, pre všetkých,
ktorí ich majú radi.
30-40 minút príprava |
2-3 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny na cesto.
- Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 2 PL múky, rozdrobime droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, vajíčko, pridáme kvások a rozpustené maslo.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Po vykysnuti preložíme cesto na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5. Pohárom alebo formičkou vykrojíme kolieska. Na vykrojené kolieska dáme lekvár, viď foto.
- Preložíme druhým kolieskom a zľahka pritlačíme.
- Pripravené necháme na pracovnej doske podkysnúť aspoň 15 minút.
- Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatista z oboch strán. Hotové posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.