Šišky

Šišky plnené lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Dnes takéto šišky, pre všetkých, ktorí ich majú radi.

30-40 minút
príprava
2-3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na cesto.
  2. Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 2 PL múky, rozdrobime droždie a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, žĺtky, vajíčko, pridáme kvások a rozpustené maslo.
  3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
  4. Po vykysnuti preložíme cesto na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5. Pohárom alebo formičkou vykrojíme kolieska. Na vykrojené kolieska dáme lekvár, viď foto.
  6. Preložíme druhým kolieskom a zľahka pritlačíme.
  7. Pripravené necháme na pracovnej doske podkysnúť aspoň 15 minút.
  8. Na rozpálenom oleji vysmážame do zlatista z oboch strán. Hotové posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.