Široké rezance s kuracím mäsom a pikantnou slivkovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 17. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
50 g
600 g
80 g
Omáčka:
80 g
150 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie stehná nakrájame na úhľadné kocky a osmažíme na cibuľovom základe. Mierne podlejeme vývarom, pridáme červenú mletú papriku, rascu a soľ. Udusíme domäkka, podľa potreby podlejeme ešte vývarom. Po udusení mäso odložíme na teplé miesto.

  2. 2

    Do vzniknutého výpeku dáme slivkový lekvár a uvedené koreniny. Všetko spolu prevaríme, pred dokončením pridáme kyslú smotanu a potom precedíme. Omáčka musí mať hustejšiu konzistenciu. Je možné ju zahustiť múkou, ale vhodnejšie je ideálnu hustotu dosiahnuť odparením časti vody.

  3. 3

    Na uvarené cestoviny upravíme udusené kuracie mäso, prelejeme slivkovou omáčkou a posypeme syrom. Ako ozdobu použijeme čerstvé slivky, prípadne iné ovocie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia