Simuchin cvikliak

lulu - fotkalulu, 12. októbra 2012

Moja kolegyňa si upravila mrkvovy koláč po svojom, a vyšiel z toho cvikliak :) je zdravý a hlavne chutný:)

20min minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

100 g
100 g
175 g
100 g
50 g
2 ks
150 g
1 cl
2 cl
1/2 cl
300 g




Postup

  1. 1

    Cviklu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Orechy posekáme nahrubo. Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny-nevadí ak cukor ostane trošku chrumkavý :) , pomaly pridávame prehriaty ale nie teplý tuk a stále šľaháme. Prichádza na rad múka zmiešaná s prdopečom (je fajn ju preosiať na hrušom site), pomaly ju pridávame k cukrovo-tukovo-vajíčkovej vyšľahanine spolu so škoricou a soľou. Postupne po častiach pridávame cviklu a nakoniec zľahka vmiešame orechy. Pečieme podľa možnosti buď na vymastenom a múkou vysypanom plechu alebo na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 35-40min pri teplote 175°C

  2. 2

    Pokiaľ sa koláč pečie pripravíme si polevu z dvoch horkých čokolád a polievkovej lyžice palmového tuku. dobru chuť :)

Diskusia k receptu

astheart
Jsem trochu zmatená z toho palmového tuku...... Některé zdroje jej uvádějí jako jeden z nejškodlivějších a jiným zase vůbec nevadí. Ale s olejem to zkusím.
waocipa
dočítala som sa že muscovada to je druh hnedého trstinového cukru recept si ukladám,a mesto palmového oleja použijem slnečnicový...
lulu
jj muscovada je hnedý cukor, ja používam na pečenie aj hroznový olej
evanaaa
Takže tam ide aj hnedý a aj trstinový cukor? Ešteže je vysvetlený ten výraz, lebo každý to nepozná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia