Šiflíky s veselou kapustou a klobásou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou
kapustou.
4-5 porcie |
50 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si pripravila kapustu. Nakrájala som bielu i červenú. Ich pomer si dajte podľa seba, Ja som teraz iba skúšala, ako sa budú vzájomne tolerovať. Ale červená kapusta nezafarbila bielu, takže pokojne môžte použiť pol na pol.
- Do rajnice som dala masť, pridala som cibuľu a keď bola čiastočne opražená pridala som cukor a spolu miešala, kým sa cukor zkaramelizoval.
- Pridala som obe kapusty a osolila som ich.
- Pridala som korenie a pod pokrievkou som dusila do mäkka. Nenechávam ju dusiť celkom na mäkko, nám sa chrumkavá lepšie páči. Je to na vás, ako to urobíte. Po 20 min je celkom hotová.
- Pripravila som si šiflíky. Múku som preosiala, pridala som vajcia a horúcou vodou zamiesila cesto.
- Cesto som poriadne vypracovala a nechala 15 min odpočívať. Rozdelila som ho na menšie kúsky, aby sa mi vyvaľkané cesto zmestilo na pracovnú dosku. Do cesta nepridávam soľ. Dávam ju do vody, v ktorej vyváram šiflíky.
- Cesto som rozvaľkala a nakrájala na úzke pásy.
- A potom priečne na širšie šiflíky. Šiflíkmi ich volala moja babička a robila ich presne takto.
- Jeden bochník je nakrájaný.
- Vo vriacej solenej vode som ich uvarila, scedila.
- Kapusta je hotová, šiflíky tiež, tak som si pripravila ochutenie. Slaninu som nakrájala na malé kocky, klobásku na kolieska. Pripravila som si aj vejárik.
- Na panvicu som dala najprv slaninu. Nechala som ju vytopiť.
- Teraz som pridala nakrájanú klobásu.
- Kapustu som pridala k šiflíkom a poliala som ich masťou zo slaniny.
- Na tanieri som jedlo ozdobila vejárikom slaniny. Posypala kockami slaniny a klobásy. Prajem vám dobrú chuť.