Šiflíky s veselou kapustou a klobásou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.

4-5
porcie
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila kapustu. Nakrájala som bielu i červenú. Ich pomer si dajte podľa seba, Ja som teraz iba skúšala, ako sa budú vzájomne tolerovať. Ale červená kapusta nezafarbila bielu, takže pokojne môžte použiť pol na pol.
  2. Do rajnice som dala masť, pridala som cibuľu a keď bola čiastočne opražená pridala som cukor a spolu miešala, kým sa cukor zkaramelizoval.
  3. Pridala som obe kapusty a osolila som ich.
  4. Pridala som korenie a pod pokrievkou som dusila do mäkka. Nenechávam ju dusiť celkom na mäkko, nám sa chrumkavá lepšie páči. Je to na vás, ako to urobíte. Po 20 min je celkom hotová.
  5. Pripravila som si šiflíky. Múku som preosiala, pridala som vajcia a horúcou vodou zamiesila cesto.
  6. Cesto som poriadne vypracovala a nechala 15 min odpočívať. Rozdelila som ho na menšie kúsky, aby sa mi vyvaľkané cesto zmestilo na pracovnú dosku. Do cesta nepridávam soľ. Dávam ju do vody, v ktorej vyváram šiflíky.
  7. Cesto som rozvaľkala a nakrájala na úzke pásy.
  8. A potom priečne na širšie šiflíky. Šiflíkmi ich volala moja babička a robila ich presne takto.
  9. Jeden bochník je nakrájaný.
  10. Vo vriacej solenej vode som ich uvarila, scedila.
  11. Kapusta je hotová, šiflíky tiež, tak som si pripravila ochutenie. Slaninu som nakrájala na malé kocky, klobásku na kolieska. Pripravila som si aj vejárik.
  12. Na panvicu som dala najprv slaninu. Nechala som ju vytopiť.
  13. Teraz som pridala nakrájanú klobásu.
  14. Kapustu som pridala k šiflíkom a poliala som ich masťou zo slaniny.
  15. Na tanieri som jedlo ozdobila vejárikom slaniny. Posypala kockami slaniny a klobásy. Prajem vám dobrú chuť.