Cestoviny

Sicílske tagliatelle s baklažánom, paradajkami a olivami

Autor receptu: blissofplants

*Recept @grubbymealkits.

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 200 °C. Baklažán nakrájame na 3 cm kúsky, uložíme na pekáč s cherry paradajkami, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme v rúre zhruba 20 minút.
  2. Medzitým zohrejeme lyžicu olivového oleja na strednom ohni v hlbokej panvici. Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 5-7 minút, kým cibuľa nezmäkne. Pridáme sušené talianske bylinky, chilli vločky a miešame ďalšiu minútu. Zalejeme balzamikovým octom, pridáme paradajky z konzervy a vodu (75ml). Varíme na miernom ohni 10-12 minút.
  3. Medzitým dáme cestoviny variť do vriacej vody. Olivy prekrojíme a odložíme na servírovanie.
  4. Keď sú baklažán a paradajky opečené, vyberieme ich z rúry a pridáme k paradajkovej omáčke spolu so špenátom, dochutíme podľa chuti a všetko spolu premiešame. Ak je omáčka príliš hustá, pridáme trochu vody.
  5. Cestoviny scedíme a primiešame do panvice spolu s nakrájanými olivami. Podávame.