Shakshuka - poriadne chlapské jedlo (čítaj šakšuka)

Autor receptu: tassiedevil

UPOZORNENIE: rozhodne nie pre tých so slabým žlčníkom:)) Recept so videl na jednom cestopisnom filme z Izraelu...zaujal ma, pretože je to niečo podobné ako naše lečo...tak ak niekto má rád lečo a hodne pálivé, rozhodne vyskúšajte....Shakshuka má mnoho iných variácií a toto je jedna z nich.

Suroviny

Postup

  1. na oleji trochu popražíme nakrájaný cesnak...v orginálnom recepte chlapík dal celé strúčiky a bolo ho možno až 20 strúčikov....to už som nemal odvahu dať také množstvo.:)))
  2. pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a chvíľu popražíme...
  3. pridáme štipľavú papriku nakrájanú na krúžky a dalej pražíme...
  4. pridáme lyžičku červenej papriky,štipku soli, rajčiaky nakrájané na menšie kúsky a pražíme kým sa rajčiaky nerozvaria...
  5. nakoniec pridáme vajcia a bez miešania necháme vajcia stuhnúť...žĺtky môžu zostať trochu tekuté.... servujeme priamo z panvice s domácim chlebíkom alebo iným chrumkavým pečivom....
  6. dlho nevydržala...:)