Jarné

/ 91. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Jarné závitky

    Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme do závitku, ktorý zaistíme ihlou a obalíme v múke.

  • Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi

    Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi

    Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky.

  • Recept bez obrázku

    Dusený kaleráb so smotanou a nivou

    Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom opekáme plátky kalerábu do zlatista.

  • Recept bez obrázku

    Bravčové stehno so špenátom

    Mäso starostlivo opláchneme a nakrájame tak, aby vznikol dlhý a plochý plátok. Ten potrieme soľou a korením, pokropíme vínom a dáme na niekoľko hodín do chladničky.

  • Recept bez obrázku

    Kaleráb v cestičku

    Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom.

  • Recept bez obrázku

    Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

    Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka (asi 10 minút).

  • Recept bez obrázku

    Jarný plnený kaleráb

    Mladé kaleráby očistíme a vršky odkrojíme. Vnútro kalerábov vydlabeme tak, aby steny kalerábu ostali asi 1/2 cm hrubé.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané rezne so špargľou

    Umyté a osušené kuracie prsia naklepeme, osolíme a okoreníme. V širšej panvici rozpálime olej a mäso krátko opečieme z obidvoch strán.

  • Recept bez obrázku

    Bravčová panenka s jarnou zeleninou

    Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky.

  • Recept bez obrázku

    Hráškový krém s lososom

    Šalotku, cesnak a jarnú cibuľku nadrobno nakrájame a opatrne opražíme na masle do sklovita.

  • Recept bez obrázku

    Jemný krém zo zelenej špargle

    Špargľu olúpeme, konce odrežeme, vložíme do 0, 5 l mierne osolenej vody a varíme 20 minút.

  • Recept bez obrázku

    Špargľová krémová polievka

    Špargľu ošúpeme, nakrájame na 2 až 3 cm kúsky a uvaríme v 0, 5 l vody.

  • Recept bez obrázku

    Studená uhorková polievka

    Smotanu, mlieko a biely jogurt zmiešame, pridáme na kocky nakrájané olúpané uhorky, osolíme, okoreníme a podľa potreby okyslíme kvapkou octu.

  • Bruscetta s paradajkami

    Bruscetta s paradajkami

    Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa používa výraz nakrájať na „tartar“).

  • Recept bez obrázku

    Špenátová polievka

    Špenát umyjeme a nakrájame nahrubo. Cibuľu nakrájame najemno. Nadrobno posekáme aj petržlenovú vňať a slnečnicu.

  • Recept bez obrázku

    Žihľavová polievka

    Najprv necháme zovrieť asi 1 l osolenej vody.

  • Recept bez obrázku

    Jarná bylinková polievka

    Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku.

  • Recept bez obrázku

    Jarná polievka s krupicovými haluškami

    Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame na kolieska, časť ponecháme vcelku. Zeleninu opečieme na masle.

  • Parmezánové kuracie prsia

    Parmezánové kuracie prsia

    Kuracie prsia jemne naklepneme, osolíme, okoreníme a obalíme v nastrúhanom parmezáne. Takto pripravené opekáme z oboch strán asi tri minúty z každej strany.

  • Recept bez obrázku

    Omeleta plnená špenátom a šampiňónmi

    Na oleji urestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme asi 15 minút. Na záver pridáme pre jemnejšiu chuť smotanu.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist