Seriál na pokračovanie - diel III. Tlačenkový šalát

Autor receptu: yogicek

Včera mi odišla manželka na 4 dni preč a nechala mi 100€ na pitie a ani cent na jedlo, tak som si musel pomôcť receptom typu "co dúm dá":):):). Tiež to nie je môj výmysel, ale kombinácií tohto receptu je také množstvo že každý si môže urobiť svoj. Bratia Česi sú v tom majstri. V surovinách uvediem najprv svoju jednoduchú verziu a potom suroviny ktoré je možné kombinovať. To aby ste nejedli len starú klasiku, tlačenka s cibuľou a octom.

3 až 4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tlačenku nakrájame na plátky cca 1cm hrubé a potom na rezance alebo kocky. Asi takto:
  2. Cibuľu nakrájame na mesiačiky alebo na drobné kocky, kápiu na rezančeky, zmiešame ocot s olejom a zalejeme šalát. Ozdobíme nasekaným medvedím cesnakom. V surovinách som neuviedol ale môžme prisoliť a prikoreniť MČK. Hotovo. Podávame s rôznym pečivom alebo chlebom upečeným podľa receptov šikovných Varecháčov. Ja som do toho nedal nič pikantné, tak dnes k tomu upečiem pikantné pagáčiky s oškvarkovou nátierkou od luss44: Dobrú chuť.
  3. Skúste si z ponúknutých surovín, alebo iných, čo Vás napadnú vybrať a nakombinovať čo Vám vyhovuje. Zachovajte ale ocot a hlavne olej. To je základ. Keď trafíte tú správnu kombináciu, tak recept zaveste na Varechu. Ja veľmi rád urobím aj podľa Vás. Ďakujem. Ešte ma napadlo, že by sa k tlačanke mohlo prikrájať toto: