Sendvič

Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Postup

  1. Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne. Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1 (voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby sme stiahli agresívnu štipľavosť.
  2. Potom papriky scedíme, necháme vysušiť a plníme syrom zmiešaným s kurkumou. Naplnené papriky naukladáme do pohárov a prihodíme pár kapár. Potom zalievame olivovým olejom, môžeme použiť aj olej, do ktorého sme nakladali sušené paradajky. Plnú nádobu uzavrieme a necháme stáť dva dni pri izbovej teplote a potom ju uskladníme v chladničke.
  3. Chorizo nakrájame na tenšie plátky a na slabom ohni ich opečieme dochrumkava, prebytočný tuk zlejeme. Cuketu nakrájame na rezance a zľahka urestujeme s chorizom. Chlieb opečieme, potrieme majonézou, ktorú sme rozmixovali s kurkumou, kaparami a petržlenovou vňaťou, dochutili soľou a korením. Na to porozkladáme opečené chorizo s cuketami a zasypeme nakrájanými jalapeňos.