Sendvič s hovädzím

Autor receptu: varicdaniel

Ochutenie a obloha je samozrejme každého osobnou záležitosťou a pokojne na sendvič nasypte napríklad čedar, papričky jalapeño a koriandrovú vňať. Aj keď to nie je haute cuisine, dobre poskladaný sendvič je malé umelecké dielo a v pravý okamih poteší viac ako večera v najlepšej reštaurácii na svete.

1-2
porcia
20 minút
príprava

Postup

  1. V malej miske zmiešajte oba druhy horčice s medom, v druhej malej miske zmiešajte smotanu s chrenom a do tretej si natenúčko nakrájajte cibuľu a pridajte balzamový ocot. Nasleduje samotné opečenie mäsa. Poriadne ho osušte, masívne okoreňte čiernym korením a osoľte. V malej panvici rozpáľte slnečnicový olej (nízku vrstvu) a prudko opečte mäso z oboch strán. Potom máte dve možnosti, buď ho budete ďalej opekať na panvici alebo ho necháte dôjsť v predhriatom sporáku. Cieľom je, aby stred mäsa dosiahol teplotu cca 49-50 stupňov Celsia (médium). Pri opekaní na panvici mi to trvalo asi 6 minút. Keď je mäso hotové, nechajte ho päť minút odstáť, buď zabalené v alobale alebo prikryté napríklad pokrievkou.
  2. Kým odpočíva, rozkrojte bagetu pozdĺžne a obe polovice potrite zmesou horčice a medu. Nakrájajte steak priečne cez vlákno na čo najtenšie plátky (akýsi mini roastbeef) a uložte na bagetu. Obložte plátkami cibule a uhorky, doplňte chrenovou smotanou a posypte žeruchou.