Semienkový „chlebíček“ fotorecept

stanci11 - fotkastanci11, 3. júna 2019
Semienkový „chlebíček“ (fotorecept)
Foto: stanci11

Skúšam, skúšaš, skúšame :) kuchyňa mi robí v poslednej dobe neskutočnú radosť - možno preto že mi pomáha odstreliť stres ;) Tak experimentujem jedna Zobraziť celý popisSkúšam, skúšaš, skúšame :) kuchyňa mi robí v poslednej dobe neskutočnú radosť - možno preto že mi pomáha odstreliť stres ;) Tak experimentujem jedna radosť - sem tam to vyjde, sem tam nie :D Ale zrovna tento pokus sa podaril - semienkový chlebíček. A ako ma už poznáte, žiadne sacharidy, skôr keto typ prílohy, plný bielkovín a zdravých tukov. Nebudem tvrdiť, že je to rovnaké ako pečivo, nie je. Ale s čerstvým kozím syrom napríklad? Nebude vám supermarketová bagetka chýbať, sľubujem ;)

12
porcií
5 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
3 PL
150 g
80 g
60 g (semienka)




Postup

  1. 1

    Luxusný recept z jednej misky ;) Všetky suroviny som si nachystala do misky a vymiešala. Oriešky a semienka (tých 60g) - som predtým nasekala. Vínny kameň som vmiešala do psyllia a tak prisypala k zmesi.

    Semienkový „chlebíček“ (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celú zmes som nechala 5 minút postáť aby psyllium nabobtnalo. Následne som to ochutnala a osolila. Verím, že aj akékoľvek bylinky budú super vylepšenie.

    Semienkový „chlebíček“ (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A potom nasledoval už len presun do formičky na pečenie a šup to do tepla :)

    Semienkový „chlebíček“ (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som to pomaličky na 160 stupňoch, cca 50 minút. Nechala som vychladnúť, vyklopila a otestovala - úžasné prekvapko aj pre mňa ;) A v chladničke vydržal v pohode týždeň pomalého ukrajovania ;)

    Semienkový „chlebíček“ (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Hmm, jsem semínková. Škoda, před chvílí jsem rozkvasila kvásek na chlebík. Uložím si receptík a děkuji, tvé recepty jsou osvědčené!
stanci11
@Haji ďakujem moc :) verím že sa ti bude páčiť. Inak na víkend idem na Slovensko a mienim tiež doma kváskovať, a nemôžem sa dočkať ;)

frezia68
@Stanci11 : Už je v KK a čaká na vyskúšanie.Niekedy aj viac-menej náhodou prídeme k chutnému výsledku.A želám šťastnú cestu domov :-).
kuko95
zaujimave no za chleba by som to nikdy nevymenil :D ale pekne to vyzera
stanci11
@Frezia68 ďakujem moc ;) každý vydarený experiment poteší vždz ;)
@Kuko95 , díky, určite kto si neviem bez chleba predstaviť deň nenútim (ja sama si dám napríklad ku kotlíkovému gulášu chlieb a nie túto variantu ;) )





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia