Semienkové krekry
Autor receptu: jenni
Slaný snack v podobe krekrov s tromi druhmi semienok - ľanové, sezamové a slnečnicové.
Chutný a chrumkavý, či k telke, či na cesty, kam len chcete.
www.dontbefakebakesomefake.sk
15 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup
- Do menšieho hrnca si dáme 2 PL ľanových semienok a 4 PL vody, povaríme na miernom ohni približne 2-3 minúty, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Z vody a semienok nám vznikne ľanová slizká hmota.
- V mise si zmiešame všetky tri múky, soľ, prášok do pečiva, cesnak a premiešame. Pridáme olivový olej, na kúsky nakrájaný alsan a začneme spracovávať cesto. Postupne pridávame vodu, nemusíme ju použiť celú. Pridáme ľanové, slnečnicové a sezamové semienka, ktoré zapracujeme do cesta. Cesto by malo byť iba mierne lepivé a musí držať pokope, pokiaľ pridáte veľa vody, cesto sa bude príliš lepiť. V tom prípade pridajte trocha múky a vypracujte cesto.
- Cesto odložíme na 10-15 min. do chladničky, predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Cesto vyberieme z chladničky rozdelíme si ho na 3 časti a každú z nich vyvaľkáme na tenký plát. Radielkom rozkrájame cesto na malé štvorce alebo obdĺžniky, preložíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Krekry posypeme soľou a pečieme približne 7 min. potom plech vyberieme, krekry otočíme na opačnú stranu a pečieme ďalších 7-8 minút.
- Po upečení krekry preložíme na tanier a necháme vychladnúť.