Segedínsky guláš s paradajkovým pretlakom (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

U nás veľmi oblúbený na spôsob ako ho robím ja s pretlakom. Je naozaj moc dobrý :)

Postup

  1. Do väčšieho hrnca si dáme kvasenú kapustu,2-3 bobkové listy zalejeme vodou a dáme variť keď nám začne voda vrieť pridáme si jednu kocku bujónu (vkto nechce bujón dávať nemusí) a necháme variť aby sa nám kapusta uvarila. Zároveň si začneme robiť mäso: cibuľu si očistíme,nakrájame a opražíme na oleji alebo masti do sklovita. Krkovičku si nakrájame na kocky. Keď máme cibuľu hotovú pridáme si ml.korenie,ml.rascu,ml.č.papriku zamiešame podlejeme vodou a pridáme mäso zakryjeme a podusíme 10-15 minút a potom pridáme soľ a vegetu. Necháme dusiť pokiaľ sa nám mäso uvarí pomedzi si podlievame vodou.
  2. Keď máme mäso urobené do polomäkka tak si do kapusty pridáme pretlak a kr.cukor zamiešame a pridáme si ku kapuste aj mäso a necháme variť až máme mäso mäkké.
  3. Keď je mäso hotové tak ak treba do smotany si zamiešame hl.múku (niekedy je to husté aj bez zahustenia tak vtedy múku nemusíme dávať na zahustenie ale pridáme len samotnú smotanu) cez sitko si ju pridáme do kapusty zamiešame a necháme povariť 10 minút sem tam pomiešame aby nám múka na dne neprihorela a máme mňam obedík hotový :)
  4. No a k segedínu ešte patria aj knedle u nás sú vždy domáce no recept sem dávať nejdem lebo ten už v jednom z mojich receptov mám. Tak už Vám len poprajem dobrú chuť :)