Vajcia
Sedmokráskové vajíčko (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Chutný recept z jarnej prírody.
1 porcia |
10 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Kvety sedmokrásky aj so stopkou asi 3 cm dlhou rýchlo opláchneme v sitku a necháme preschnúť.
- Syr nakrájame na maličké kocky, pridáme olej, jogurt, na kolieska narezanú cibuľku, sedmokráskové kvety, okoreníme a jemne osolíme, ak treba. Premiešame a zmes dáme do zapekacej mištičky.
- Lyžicou urobíme v strede jamku a do nej vyklepneme vajce.
- Vložíme do pekáča s vodou a celé dáme do rúry zapiecť na 10-15 minút, podľa toho, aké tuhé chceme mať vajíčko.
- Podávame ihneď po vybratí s pečivom alebo chlebom.