Vajcia

Sedmokráskové vajíčko (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Chutný recept z jarnej prírody.

1
porcia
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Kvety sedmokrásky aj so stopkou asi 3 cm dlhou rýchlo opláchneme v sitku a necháme preschnúť.
  2. Syr nakrájame na maličké kocky, pridáme olej, jogurt, na kolieska narezanú cibuľku, sedmokráskové kvety, okoreníme a jemne osolíme, ak treba. Premiešame a zmes dáme do zapekacej mištičky.
  3. Lyžicou urobíme v strede jamku a do nej vyklepneme vajce.
  4. Vložíme do pekáča s vodou a celé dáme do rúry zapiecť na 10-15 minút, podľa toho, aké tuhé chceme mať vajíčko.
  5. Podávame ihneď po vybratí s pečivom alebo chlebom.