Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb

babygirl - fotkababygirl, 15. júla 2015
Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb
Foto: babygirl

Celá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad ako oživiť klasický domáci chlebík a výsledok je Zobraziť celý popisCelá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad ako oživiť klasický domáci chlebík a výsledok je tu :-) a je naozaj vynikajúci.... Ochutnajte a presvedčíte sa sami :-)

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
2 cl
1/2 kocky
600 ml
2 cl
3 strúčiky
1 stredne veľká
 (alebo masť)




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame cibuľu na kocky a osmažíme na tuku, pripravíme si kvások z vody, cukru a kvasníc. Do nádoby na miesenie si nasypeme múku, soľ, pridáme pretlačený cesnak (ja struham na strúhadle je viac na jemno a žiadne zvyšky v pučitku :-)...) prilejeme kvások, cibuľu a vymiesime cesto. Necháme kysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Keď máme cesto vykysnuté preložíme ho do nádoby na pečenie vystlanej papierom na pečenie (ja pečiem v hranatom jánskom skle). Mokrými rukami uhladime a dotvarujeme bochník, pred vložením do rúry potrieme vodou.

  3. 3

    Keď sa nám chlebík upečie do hneda vyberieme ho z rúry a potrieme vodou. Necháme vychladiť (alebo Nenecháme ak nemôžeme odolať) a môžeme papať :-)

Diskusia k receptu

smejkad
cele drozdie na pol kila muky je dost
ja som sa este neodhodlala na chlebik so zapecenou cibulou a cesnakom, mame radi klasicky a tieto dobroty si davame na vrch na mast cerstve, ale velmi lakavo vyzera ten tvoj :-)
babygirl
Chybička opravujem a ďakujem :-) oplatí sa dať aj dnu :-)
denyany
Chlieb vyzerá veľmi dobre, vôňa zrejme neodolateľná, však? S cibuľou a cesnakom som ešte nerobila, ale veľmi ma to láka. Skúsim, keď nebude tak teplo.
mirop
oba tvoje chleby vyzeraju pekne a chutne, pre naozaj poctivy chlieb doporucim pouzit miesto drozdia chlebovy kvasok, to je potom uplne ine kafe
xanadu1955
Chlebík vyzerá fantasticky, cibuľu aj cesnak milujem už si viem predstaviť tú chuť, chcela by som sa opýtať, či nie je veľa vody na 500 g múky, ja som totiž na chlieb riadne nemehlo, a zatiaľ sa mi podarilo upiecť dobrý chlebík len raz a ten Tvoj ma veľmi láka, Vďaka za recept aj odpoveď.
babygirl
Dávam tak 3-4 dcl a prilievam podľa potreby aké mám cesto tuhé :-) ale opravím to takto aj v recepte ale 600ml je maximum
luss44
verím že je chutný, cibuľové bagety tu z Varechy robievam a chutia nám aj samotné.
xanadu1955
Milý @babygirl , vďaka za odpoveď, všetko mám tak sa idem pustiť do toho, už sa teším, snáď sa mi podarí a bude taký krásny ako ten Tvoj
pavelnemecko
Ahoj.Nedá mi ešte raz Ti odpísať.Až po hodine som pochopil,čo je to pučítko.Teda,tak som sa už dlho nezasmial.Pripomenulo mi to moju manželku-tá používa také netradičné výrazy,ale jasné.Díky.
pavelnemecko
Ahoj.Tak ako som bol predošle napísal-pečiem.Musím vydržať asi do 21,25 hod.Vonia pekne/je tam cesnak a cibuĺa/,uvidím,čo z toho bude.Cesto nakyslo parádne.Už sa teším!!!Toto je onnline recept.
pavelnemecko
Takže musím teraz napísať po poslednej kontrole el.trúby-zatiaľ paráda a jeden obrázok.Ozajstný chleba a voňajúci.
pavelnemecko
Takže chlebík je paráda.Trošku viac cesnaku,cibule a menej cukru.Prajem veľa úspechov.
pavelnemecko
Ďakujem redakcii za uverejnenie fotografií.Ale pozor!Pol kila múky je relatívne málo.Takže menšiu misku a vyššiu.Aby to vyzeralo parádne,ako domáci chlieb.
smejkad
vyskusane
tusila som, ze bude rozumnejsie robit rovno duplovanu davku :-)
cibule aj cesnaku som dala o nieco viac, ako by patrilo a poprazila som to na slaninke
vonalo uzasne a chut tak isto vynikajuca :-)
uz sme si zvykli na kvaskovy chlebik, ale taketo spestrenie raz za cas urcite bude

dakujeme :-)




anduska
Ja som ho robila už 2x. Prvýkrát sa mi až tak nepodaril, podľa mňa kvôli množstvu vody.
Na druhý krát som tal sála iba 500ml a chlebík bol perfektný.
Na posedenie sa stratil.
Ďakujem za dobrý recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia