Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. júna 2012

V Maďarsku sa konal ,,štrúdľový festival,,.Štrúdľu, ktorú vám chcem predstaviť dostala veľa ocenení.Recept som dostala len za výmenu môjho originálneho receptu ,,na gemerskú ružu,,Štrúdľa je Zobraziť celý popisV Maďarsku sa konal ,,štrúdľový festival,,.Štrúdľu, ktorú vám chcem predstaviť dostala veľa ocenení.Recept som dostala len za výmenu môjho originálneho receptu ,,na gemerskú ružu,,Štrúdľa je vynikajúca, krásne sa lístkuje a je chrumkavá..

10
porcií
120 minút
príprava
20+10 minút
na 200+180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
štipka
1 lyžica
6 - 6,5 dl
Na potieranie:
200 g
1 lyžica
120 g (na potretie vrchu )
Plnka:
1 kg
100 g
100 g
podľa seba




Postup

  1. 1

    Hneď na začiatku vás chcem upozorniť, že som piekla túto štrúdľu z polovičnej dávky.Takže z 500g. hladkej múky,1 vajca,štipky soli, 1 lyžici cukru a presne som potrebovala 3dl vlažnej vody..Hladkú múku som si preosiala, pridalla všetky suroviny a zmiesila pružné polotuhé cesto..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takto asi má vyzerať cesto..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyložila som ho na pracovnú dosku a pol hodine miesenia som mala nelepivé hladké cesto..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta som urobila šúľok a naznačila som si približne 7 zárezov do cesta..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som potom prerezala na 7 kusov..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na stôl som si pripravila biely obrus. Do stredu obrusa som položila čistú útierku, ktorú som pomúčila...z každej hrudky cesta som vyvaľkala koleso veľké, ako plytký tanier.. prvé koles osom uložila na pomúčenú utierku.. ocot a bravčovú masť som spolu vymiešala na kašičku, a prvé kolesom som potrela touto zmesou...

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie hrudky som urobila podobne, rozvaľkala na koleso, potrela zmesou masti a octu a poližila na plát cesta, ktorý už bol potretý..takto postupne som urobila všetkých 6 kusov..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Posledný 7 mi plát sa iba položí na šiesty. ale sa už na vrchu nepotiera.Treba zakryť vhodným tanierom, ktorý pokryje všetko a nechať stáť presne 1 hodinu..ja som zakryla misou na šaláty...

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Kým štrúdľa oddychovala, načistila som si padané letné jablčka, pomlela mak a orechy..Po hodine, som cesto odkryla a od stredu smerom ku kraju stola som začala ťahať cesto...dookola okolo stola..postupne pekne rovnomerne...ťahať treba opakom ruky, čiže chrbtom ruky...pozor na nechty..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Krásne sa ťahala, bola úplne poddajná, netrhala sa a vytiahla som ju presne na veľkosť stola a pokvapkala som ju po celej ploche roztopeným maslom....vytiahla som ju úplne na tenko ako cigaretový papier...

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hneď som posypala spodok pod plnku strúhankou, uložila som pokrájané jablčka a posypala polovicu makom a druhú polovicu orechami zmiešanými s cukrom...jablčka som zmiešala so škoricou a cukrom...plnku som ukladala do radu, nerozsypala som ju po celej ploche..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potom som opatrne za pomoci obrusa začala rolovať štrúdlu...

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Rozdelila som ju na polovice, aby sa mi zmestila na pekáč..vrch štrúdle som potrela roztopeným maslom...

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na 200st. som ju piekla 20min a potom som znížila teplotu na 180 st. a piekla ešte 10 min. a takto sa upekla do chrumkava..zo štrúdle mi zostali odkrojky z bokov, bude na jednu štrúdľu ešte..dala som do mrazničky,,,či to bude dobre, to sa ukáže..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    No a takto vyzerá vynikajúca ťahaná štrúdľa v reze..som sa nemohla dočkať, kým vychladne...je výborná a chumkavá zároveň...ak sa dáte na pečenie tejto vynikajúcej štrúdličky a ochutnáte,budete nad mieru spokojné..a k tomu vám prajem dobrú chuť..

    Sedemvrstvová ťahaná štrúdľa s dvojakými plnkami (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

kucharka100
Máš ju krásnu, vyzerá ozaj tip top. Vďaka za receptík, už je uložený a isto príde na radu v krátkej dobe...jablká už máme.
medulienka122
zlatá si že si aj nám prezradila recept, a nenechala si si ho iba pre seba! ide zatiaľ do kk, ďakujem! krásne štrúdle
domacapani
@Izabella929. Toto nie je Tvoj prvy recept, ktory obdivujem. Dievca, ty si velka sikulka. Chcela by som mat tvoje geny na varenie. Nielen kvalitou ohurujes, ale aj nespocetnym mnozstvom. S tvojou sikovnostou ludia zarabaju krasne peniaze. Neostan iba pri domacom vareni. Prajem ti vela uspechov.
1x milina
izabella929
Ďakujem vám veľmi pekne..) tento recept je fakt skvost..je skutočne vynikajúci, nemá chybu a budem rada, keď ho vyskúšate a potvrdíte, že je ro niečo vynikajúce...)))
1x borja
izabella929
@domaca pani, srdečné dík, za povzbudenie:-) aj keď nie všetci tu s tebou súhlasia, teším sa veľmi...)mám ešte jeden podobný skvost, ale ten až keď sa ochladí...)
njdevil
Fiha, recepty na strudlu som do dnesneho dna iba odkukovala a z dialky obchadzala...ale tento recept stoji za slovo do bitky!
@Izabella929 , srdecna vdaka!
katarina1959
Tak toto je štrudľa ako sa patrí.@izabella929 si veľmi šikovná. Robievam občas /už som veeeľmi dávno nerobila/ ťahanú štrudľu, ale toto vrstvenie cesta vidím prvý krát. Navnadila si ma, musím čím skôr vyskúšať. Ďakujem Ti za recept.
elisticka
Izabelka nemam slov!!! to je lahoda zboznujem strudlickua este tak dokonale vypracovanu !! uz je ulozena a ked budem uz mat vsetko na poriadku tak ju urcite vyskusam...


sladkacokolada
musím povedať, že toto je PANI ŠTRUDLA, krásna , musí byť výborná. Ukladám a naprázdno pregĺgam.
anna123
Krásna práca, je vidieť, že ťa varenie a pečenie baví.
zdenkas
Izabelka a ako sa to ťahalo? Neoddeľovali sa tie vrstvy od seba?Pre mňa rébus ale vypadá to teda výborne.
tetrisss
Hehe, teraz pozeram na tu gemersku ruzu a v chladnicke mam kakaove cesto na kukuc spod tvarohu, ktory moj syn si nevie vynachvalit.
afataga
uzasne strudle, ale na mna moc pracne :-) posli kusok :-)
izabella929
@zdenkas , odpovedám ti hneď, lebo vidím, že máš o ňu záujem...takže, počas hodiny sa to všetko spojí do jedného celku obr. č, 9..začneš ťahať od stredu smerom von, a ťahá sa to skvele, vôbec sa netrhá a ide veľmi ľahko....doporučujem vyskúšať, niečo tak výborné som jedla naposledy v Maďarsku a som rada, že sa mi vydarila.-)
violetacamorova
Neviem, či sa na to niekedy odhodlám, ale vyzerá krásne a aj aj musí chutiť výborne, vlastne som neupiekla ešte ani jednu aj keď ich zbožňujem, si naozaj veľmi šikovná gazdiná...
lucullus
Táto štrúdľa vyzerá skvelo.Ešte som nevidel robiť cesto zo siedmich vrstiev.Je naozaj krásna.Vďaka za recept.
izabella929
@tetrisss , z receptu na ,,gemerské ruže,,si nerob starosti..) je to veľmi lacné...ide tam jedno vajce, štipka soli a toľko múky, koľko zoberie jedno vajce...keď som to tej panej štrúdlovej začala robiť, nikto mi nechcel veriť, že z toho cesta bude až 6 ruží...skvelý a pekný recept...a naviac, teraz sa v teple nepokazí určite.-)))
cistinka
:-) musím vyskúšať....tvoje múčniky ma ešte nesklamali...
izabella929
@afataga , aj ja som to odkladala, lebo sa mi to videlo pracné, ale po tom, čo som ju urobila, už by som to zvládla veľmi rýchlo...treba iba cesto poriadne vypracovať...v Maďarsku to hovoria tak,,,že sa musí aj zo strechy liať,,,teda z čela kvapkať pot pri miesení, ale už mi ani to nerobí vrásky...))) určite to zvládneš...a ten výsledok je slasť a nebíčko v papuľke.-))))
mracik9
izebelka,šikulka,tak toto je božské,raz som robila ťahanú štrúdľu,ale neveľmi sa podarila,no s týmto receptom to určite ešte raz skúsim,vďaka
marianne69
@izka už tu bolo toľko chvály napísane,že nemám slov,všetko povedané,..no šikovnica-prešikovná si Ty,ukladám si,možno jedného krásného dňa spravím...tie štrúdle spievajú,musia býť úžasne,len aby som ich zvládla tak šikovno ako Ty:-))
izabella929
@mracik9 ,určite ju podľa tohto popisu zvládneš, ja som mala iba recept a videla som ju iba upečenú a ochutnala...držím palce.-))
izabella929
@marianne69 , ver mi, že je to niečo famozne.-))tam nie je čo hrýzť, to sa úplne rozplýva...)) držím palce, nech sa vydarí a potom daj vedieť, nech sa teším.-))
marijanka712
@izabella929 hned ako so videla obrázok a prečítala prvú vetu vedele som, že ho otvorím lebo je od teba a nesklamala som sa máš velmi dobré zdroje špecialných receptov a vieš nám ich aj krásne zrozumitelne podať ked som predtým videla recept na tahanú štrudlu preklikla som sa dalej , ale táto tvoja zaujala a láka vyskúšať príde rad na ňu ked aj u nás budú cupkať prvé jablká dúfam, že sa aj mne vydarí to by bol vrchol mojej šikovnosti lebo do teraz to bola pre mna neprekonatelná prekážka . Tak bombovo vypadá , že priam vola kusny do mňa.......
kristina47
nikdy som nerobila štrúdle,nejako sa bojím do toho pustiť,ale Ty si to tak krásne popísala,že snáď by som sa mohla o to pokusiť.
babina49
tá štrúdľa vypadá božsky,tiež prvýkrát počujem o vrstvenej štrúdli,takže musíme u mamičky vyskúšať,lebo ona je špecialistka na ťahané štrúdle.Ďakujem za tip,ukladám do KK
sonulienka
@izabella29 tak to nemá chybu určite vyskúšam, už ani nepamatám kedy som štrúdlu ťahala ale to je na 1****. Ďakujem za receptík už je uložený v KK a, že ma bude tg
trápiť pokiaľ nevyskúšam na to možeš zobrať jed, že to bude čo skoro.
3sandra3
obdivujem... klobúk dolu.... štrúdľa musí byť úúžasná a jedinečná...
evkalibka
ešte som štrúdlu neťahala, ale podľa tvojho receptu to určite skúsim
izabella929
Ďakujem vám veľmi pekne za komentére a teším sa, že sa vám páči a ešte viac sa budem, ked mi napíšete, že ste ju upiekli a veľmi vám chutí.-)))
janger
Juuuj, to je paradna strudla! Neviem, ci by som sa na to odvazila ;-). Len sa chcem spytat...Ako to vlastne rolujes? Dobre to nechapem. Lebo ta plnka je len na prostriedku cesta (ako taky valcek). Ked by bola plnka po celom ceste rozotreta, tak to viem, ako sa to roluje, ale toto si nejako neviem predstavit...
palokuchki
Ja tiez chvalim. Takto som este nevidela robit strudlu. Musi to byt vynikajuce. Urcite to vyskusam. Krasne si ju vytiahla.
izabella929
@janger ,plnka nie je v strede, ale je 20cm od kraja cesta, najprv som chytila kraj obrusu a hodila som koniec cesta na plnku, aby ju zakrylo celú a potom som za pomoci obrusu rolovala ďalej, už to potom išlo ľahko..to sa z foto zdá, že je v strede, ale ten stôl je veľký...držím palce a netreba sa toho báť.)
marijanna
parada jak to cesto vies vytiahnut;))) 1000bodov mozno si trufnem aj ja na take nieco ;)))
mariaklara
Chválim, chválim a zase len chválim, Ešte som nikdy nerobila ťahanú štrúdľu, bojím sa jej, robím len valkanú, alebo keď mi dcéra urobí lístkové cesto, keď majú sadlo zo zakáľačky. Toto je niečo úžasné. Možno naberiem odvahu, keď tu je taký perfektný fotopostup. Ešte mi prezraď, koľko robíš túto štrúdľu, myslím, koľko rokov ju takto robíš? Klobúk dolu, mladá a veľmi šikovná.
izabella929
@mariaklara ,, recept už mám dlhšie , ale tiež som sa toho bála. ako ty...ale mi to neuveríš, že som ju robila prvý krát...štrúdle robievam tiež také ako ty,,sadlové a prekladané,,,mala som iba recept a predstavu...jedla som ju hotovú v Maďarsku, ale nevidela som, ako ju robila pani..takže nemaj obavy a do toho.-))))))držím ti všetky palce.-))))aj daj vedieť, ako sa vydarila...
izabella929
@marijanna , dík za komentár.-))) neváhaj a podľa fotiek to už určite zvládneš, ja som nemala fotopostup, len podla pár surovín a z rozprávania som to robila.-) držím palce, základ je to cesto poriadne vypracovať...keď sa robia na ceste bublinky, je hotové...
vlasatka
fantázia, práve hovorím synovi, že mám veľkú chuť na makovú štrúdľu. nemám však odvahu na takúto vaľkanú. akosi ma od toho odrádza, či sa mi to nebude trhať. ale to asi treba iba vyskúšať
valeri
Krásne - klobúk hore, sánka dole :-)). Je to štrúdľa de luxe.
mariaklara
@izabelka , do surovín si nenapísala tú vodu, ja si niektoré recepty tlačím bez postupu, mohla by si ju tam dopísať, aj pre tie menej skúsené? Z tých 500g si mala dve štrúdle, ako je na fotke? Ďakujem, ešte otázočka, na potretie a tiež na plnku mám použiť tiež polovičnú dávku?
izabella929
@mariaklara ,z tejto dávky som mala 90cm dlhú štrudlu, prekrojila som ju na dve polovice..podotýkam, že mi z tejto dávky zostalo cesto z odrezkov na jednu ďalšiu štrúdlu/dala som do mrazničky/pretože, tie konce, spodky cesta, čo visia zo stola dole, treba odrezať dookola..na potieranie som roztopila 120g. masla, táto dávka je tu potrebná, lebo cesto sa pokropí pred plnením po celej ploche aj tam sa kropí, kam plnka nejde...a vrch nepotieram vajcom, ale maslom, od toho je chrumkavá... na celú dávku z 1 kg múky by som veru odvahu nemala,treba veľa plnky a je s tým teda parádna fuška...podľa mňa na maškrtenie výbornej čerstvej štrúdle stačí bohate pol dávky..včera sme si ju dali s bratom ku kávičke, bola výborná, veľmi ju chválil..ale čerstvá je čerstvá...neviem, čiá som zodpovedala všetko, čo si myslela..ak predsa niečo, popoludní tu budem chvíľku.-)))
pivonka
Obdivujem, skutočne unikátny recept. To si pol hodiny plieskala cesto o dosku? Ufff!
babidka
ja nie som prave trpezlivy typ a do vsetkeho idem hrrrr:-) takze vsetky moje pokusy urobit tahanu strudlu skoncili tak , ze jest sa to sice dalo a bolo to dokonca aj velmi chutne - ale mne tiekli nervy a ani vzhlad strudle nebol bohvieaky :-((( tvoj recept si dam do KK a pockam si - mozno raz pride cas a ja budem mat dost trpezlivosti na tahanie :-) Strudlu obycajne " odbavim" listkovym cestom alebo urobim valkanu strudlu ...ale sama nie som s tym spokojna :-( tahana je tahana - a este takato!
lubjak
oooooo,to je nadhera,uzasny recept,to stoji za vyskusanie
izabella929
@pivonka , dík za komentár.-) nie neplieskala som pol hodinu, viac som ho miesila, až ku koncu som ho zo 20x oplieskala...haha..-)))
izabella929
@babidka , veľmi pekne ´dakujem za komentár.-) inak aj ja mávam také obdobie. keď sa mi nič nechce robiť...))ale ke´d sa niečo dám, dotiahnem to trpezlivo do konca...lebo skoro všetky moje recepty sú dosť nákladné, škoda pokaziť suroviny...no ale ťahaná je ťahaná a tá chuť je celkom iná.-)
vavan
wow tá sa ti nádherne vydarila snímam klobúk pred tebou mne sa každá rozdrapí :-) možno dám ešte tomu šancu
julica
S takýmto postupom na štrúdľu som sa ešte nestretla, určite je fantastická. Neviem sa však "vysomáriť" z tých surovín: v zozname píšeš o kile múky, 1 vajci a 300 ml vody a potom v recepte píšeš, že si piekla z polovičnej dávky múky, ale množstvo vody ostáva rovnaké aj 1 vajce. Asi to má byť 600 ml vody a 2 vajcia na kilo, že?
izabella929
@julica , máš pravdu, tam som neuviedla vodu, lebo som sa venovala tomu, čo som piekla ja...ale odpoviem ti,,., na celú dávku z 1 kg. múky ide presne 6,5dl vlažnej vody...ale kamoška mi hovorila, že niečo viac ako 6, ale medzi 6,5 dl..vieš, aj múky nie sú rovnaké a vhľadom na to, že recept je z Maďarska, tam majú iný druh múky...tak doporučujem pridávať vodu po malých dávkach...čo sa týka vajca, tak aj do celej dávky ide len 1 vajce...pol vajca predsa do koláčov nedávame.. neviem, či som odpovedala dostatočne,,ak niečo, zajtra na obed tu budem, môžeš mi napísať, rada ti poradím.-))
helca103
ťahanú štrúdľu poznám a aj občas robím no takúto zo 7. vrstiev som veru ešte nerobila.@izabelka musím vyskúšať - tvoje recepty majú vždy úspech
orchidea
štrúdľu zbožňujem akúkoľvek, ja bohužiaľ robievam len vaľkané lebo sa bojím robiť ťahanú ale veru ten tvoj recept sa mi veľmi páči a myslím si, že by som ho mohla skúsiť lebo je iný ako ostatné čo som čítala na ťahanú štrúdľu...ak sa mi podarí tak ako tebe tak budem veľmi rada...už sa teším...
honestka
@Izabella929 : zatial som este nejedla zlu štrúdľu aj ked by bola iba z listkoveho cesta.
Tvoj postup je vemi zaujimavy a dufam, ze coskoro budem moct vyskusat, pretoze najlepsie strudle su z cerstveho ovocia...
dakujem za napad.
mariaklara
V nedeľu sa konala štrúdľa, bolo trochu roboty, ale efekt jednoznačne " famózna " štrúdľa. Nechala som ešte dva kúsky na utorok, že aká bude. No ešte v utorok bola od spodu chrumkavučká, čo ma skutočne prekvapilo, väčšinou z lístkového cesta je už na druhý deň odvlhnutá. Z tejto dávky som urobila tri velikánske štrúdle, na vyšuchovací plech. Priznám sa, trochu som mala problém s ťahaním, povedala som si, že nikdy viac, ale nevzdala som to, bude zaradená v mojich receptoch častejšie ako gúlaná - valkaná štrúdľa. Ďakujem za chutný recept!
izabella929
@mariaklara ,teším sa veľmi.-)si prvá,ktorá mi napísala,že ju piekla...úžasnéééééé....nech sa ti daríí.-))ďakujem pekne..))
mariaklara
Včera som ju opäť robila, je famózna, zobrala som ochutnať kamoške, má tu vnúčatá zo Švajčiarska, lenže vo Švajčiarsku mak nepoznajú, tak vôbec neochutnali, ale jej dcéra si ju veľmi pochvalovala. Ako sa hovorí, že sa jej až pupáky robili za ušami:-)))))
izabella929
@mariaklara , takže v každom prípade si si ju obľúbila.-) veľmi sa teším, je to pre mňa úžasná správa.-))) veľmi pekne ďakujem...už mám pripravenú novú štrúdľu, ale celkom inak pečenú, ale tiež famoznu...len teraz mám zaváčky, čaká ma 20 kg rajčín a papriky, dnes som oberala celý deň...potom ju sem dám...nech sa ti darí.-))))
jozka2
izka musim povedat,ze obdivujem tvoju vitalitu ,zavidm ti tvoju zahradu a tvoju mladost,verim,ze este mnohokrat sa zucasnis na festivaloch v Madarsku a podelis sa s nami o recepty
sladkacokolada
@izabella929 musím pochváliť tvoj recept na túto štrúdlu, je výborný, robila som ju už druhý raz ( prvý sa nepodarila) :-)))) , ale druhý krát som už vedela ako nato a je naozaj výborná a to ju chválili aj moji najbližší. Foto som posielala sandre, ale nepridala ho, tak škoda, že neuvidíš môj výtvor, ale ďakujem za recept.
eviana
Veľké parádnice tieto štrúdle, @izabella929. Ukladám, bo naozaj veľmi lákavo vyzerajú, rada vyskúšam :) Ďakujem za skvelý recept :)
izabella929
@eviana...toto bola vynikajúca štrúdľa...) neviem, či sa mi podarí nájť v mojom albume fotku, aká bola tá štrúdľa dlhá..na veľkom okrúhlom stole som ju mala vytiahnutú a siahala až..10cm. nad zemou..a ani jedna dierka sa neurobila...fantastické cesto..a keď sa to upieklo, úplne čerstvé som okrojila z nej. pri zahryznutí pukala, bola úplne krehká a nič takého fajnového som do vtedy nejedla..keď som bola s kamoškou na štrúdlovom festivale v Maďarsku, ochunávali sme hádam všetky, čo tam mali...no ale to bolo upečené ráno a my sme ich jedli popoludní, už tá chrumkavosť tam nebola..od vtedy som vždy túžila jesť úplne čerstvú, práve vytiahnutú z trúby...plnka síce bola horúca, ale chcela som si to vychutnať raz v živote..od vtedy som ju piekla už viac krát, vždy bola famózna, ale to, čo som urobila ja vlastnoručne a upiekla to sa nedá zabudnúť...úplne super spomienka...)verím, že prežiješ niečo podobné ako ja..potom mi prosím napíš...dík..)
saracake
Mám slušnú zbierku štrúdľových receptov z čias monarchie. Všetky chutnučké, overené, pravidelne pečené. Ale tento recept, jedna balada. Ihneď po prečítaní, za tmy tmúcej, hodinu pred polnocou, keď slušný človek spí, vrhla som sa do cesta. Mám poctivo nafotené.
Cesto našuchorené, krehké, chrumkavé....božsky vylístkované a súhlasím, ak náhodou má čo ostať do druhého dňa, tieto vlastnosti si zachováva. Prvý krát som v živote jedla, čo jedla, zhltla čisto vriacu, čerstvo z trúby vytiahnutú. čo tam po tom, že som ráno zaspala rokovanie. Za ten zážitok to stálo. Recept nemá chybu. Ja som použila bravčovú masť z mangalice s kačacou, pol na pol. Keď už, nech to má poctivo maďarské grády. A špeciálnu múku "štrúdľovú" s vysokým podielom lepku. Ale to sú len detaily dotiahnuté k dokonalosti gurmánskeho zážitku. Vynikajúca i bez toho.
Vďaka za super recept.
izabella929
@saracake... ďakujem pekne za vyskúšanie receptu..) nepochybne patrí táto štrúdľa medzi špičkové...veľmi som bola spokojná a už som ju piekla viac krát, ale jej cesto ma nikdy nesklamalo...vynikajúca lístkovajúca sa štruktúra je zaradila u mňa medzi naj a právom...)
beattka
už som ju robila dvakrát tento rok, je výborná a nie je to až tak veľa práce ako sa to zdá. Druhý krát som ju robila 2x pol dávky , nie je toľko odpadu z okrajov .
obor123
Najlepšia štrúdľa na svete. Nevyrovná sa jej žiadna iná. Vyskúšané a skonzumované. Chuťovo je fantastická. Len jednu chybu to mala. Dlhšie som s ňou robila, ako trvala. Nevadí, bola robená s láskou.
izabella929
@obor123...je to najlepšia štrúdľa a ja som s ňou bola neskutočne spokojná...a čo dodať,hádam len toľko, že kvôli tejto chutnej štrúdli sa oplatí tá práca...nič ma nej nehnevalo iba to, že celá kuchyňa mi bola od múky...ale chuť fantastické, krehučké cesto...) vdaka za vyskúšanie receptu a teším ma, že vám veľmi chutila...
jaroslava31
Dnes som vyskúšala Vašu štrúdľu a čestne prehlasujem, že je to poklad. Ťahala sa pomaly sama a po upečení, tak, ako ste písali, krehká, jemná, proste skvelá. Ostalo mi dosť veľa cesta, a tak sa chcem opýtať, či ste s ním niečo robili. Pekné sviatky.
mariamka
Mne to až uši trhá, ako ľudia nevedia vykať. Ale sme na portále o varení, tak som ticho.
1x altyn
altyn
@Redakcia (15.4.2017 18:22)

Vďaka Vám, hneď sa to lepšie číta:-))) Len je škoda že autor opraveného komentáru asi (určite) nabudúce urobí tú istú chybu, pretože nevie čo robí zle. Ale aj tak vďaka. :-)))
altyn
@ Root (15.4.2017 19:08)

Nebuď smiešny, porovnávať tieto chyby... Ja napríklad píšem na smartfóne a ten si občas sám zmení slovo. To sa mohlo stať aj u @ Mariamka. Ale takú chybu na akú sme poukázali, môže spraviť iba človek. Ty ju asi robíš tiež, keď to tak silno obhajuješ.
mariamka
@Root (15.4.2017 20:47)

Chýbajú ti tam dve čiarky. A keď dávaš smajla, netreba bodku.
altyn
@Root (15.4.2017 20:47)

Jaj, ale si ma pobavil, vraj moralista... Ja ti dám taký príklad. Prídeš sa uchádzať o pracovné miesto. Samozrejme, každému vykáš, ale povieš: "... ako ste to urobila...(myslela, povedala) " A dotyčná osoba si myslí že jej tykáš. A to je predsa neprípustné. Ja by som takého človeka nezamestnal. Moja mama mi to vysvetlila tak, že sa musím rozhodnúť, buď vykám, alebo tykám. Všetko ostatné je urážajúce. A o tomto sme s @Marianka diskutovali.Nebazírovali sme na dĺžňoch alebo bodkách. To robíš iba Ty.
jaroslava31
Vážená redakcia, vážení diskutujúci. Netušila som, že sa mi podarí vyvolať takú veľkú diskusiu pod mojím komentárom. Komentár som napísala vo veľkej radosti nad vydareným dielom. Asi som si ho po napísaní neprečítala, alebo trochu zaúradoval aj môj tablet. Ja si pravopis našej rodnej reči ctím a tak mi dosť dlho trvalo, kým som pochopila o čom sa bavíte. Môj príspevok bol v poriadku a predpokladala som, že som ho takto napísala ja, pretože Vás ubezpečujem, používam vykanie správne a viem, že pravopis celkom dobre ovládam. Až potom som pochopila, že redakcia už chyby o ktorých neviem a myslím, že už sa k tomu ani nechcem vracať, opravila. Ešte raz sa ospravedlňujem za neúmyselné pochybenie, ktoré Vás tak pobúrilo. Verte, že ja mám pokazenú celú sviatočnú nedeľu.
zolik
@Jaroslava31 , pre Pana, nekaz si kvoli takejto prkotine Velkonocnu nedelu. Ja tiez spravne nevykam. V Bratislave sa bezne hovori - vy ste povedala, urobila, namiesto vy ste povedali, urobili atd. Esteze nezijem na SK, to by ma podla niektorych nikto nezameatnal ;-)
Pousmej sa nad tym a urob si este aspon pekny nedelny vecer.
obor123
Neviem pochopiť tých ľudí, ktorí namiesto obsahu príspevku bazírujú nad gramatikou. Možno tým sa snazia ukázať svoje vedomosti. Žiaľ darí sa im len po gramatickej stránke .
1x zolik
torticka
@Jaroslava31 (16.4.2017 19:49) Neviem, ci som spravne pochopila diskusiu, ci sa ma tu vykat, alebo tykat. My sme sa tu kedysi dohodli, ze si budeme vsetci tykat. Či mas 20, alebo 70. vsetci sme si tykali. Ja viem, ide o uctu. Ale ked si nepiseme mrzko, tak preco nie. Pravopis, ciarky, bodky to tu nik neriesil.
Jarka, nekaz si sviatky, nestoji to zato.
Uz nie je varecha to, co byvala. Nekazte ju. Ved nejde o zivot.
izabella929
@jaroslava31 ,veľmi pekne ďakujem za vyskúšanie receptu a teším sa, že sa štrúdľa podarila a páči..-)Nech sa darí i naďalej, pokiaľ vyskúšaš i ďalšie moje recepty. To čo je pod tvojim komentárom ma už vôbec nezaujíma a práve z tohto dôvodu som odtiaľto odišla..Varecha.sk je mi ťa nesmierne ľúto, ale niektorí ľudia už nedokážu identifikovať ani to kde je hranica..ani jeden z komentárov sa netýka môjho receptu...
kopa
Prvý krát som robila ťahanú štrúdľu. Všetko sa mi vydarilo. Bola som z nej unesená. Cesto netrebalo ani veľmi dávať dokopy. A to naťahovanie som si užívala. Nikde sa mi neroztrhlo, cesto tenučké, perfektné. Rozdelila som si ho na 2 časti. Mám ovalný stôl pre 8 osôb a cesto som tak natiahla, že ešte by som mohla aj ďalej ťahať ale už som nemala kde - malý stôl. Veľmi sa mi to páčilo. Upiekla som štrúdle na dvoch plechoch, postáčané aby sa mi zmestili. Dokopy mali viac ako 3 m-určite. Ale mali úspech doma aj v práci. Už sa neviem dočkať, kedy budem piecť ďalšie a hlavne na to naťahovanie to sa mi najviac páčilo. Ešte raz veľmi pekne ďakujem za receptík .






rossen
Rada pečiem štrúdle ale takú som ešte neskúšala najbližšie ju vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia