Scottish shortbread fingers - maslové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: lusinkab

Ďalší z receptov z knihy Mastering the art of baking. Tieto sušienky alebo keksíky mám veľmi rada ale tie z obchodu čo značka to iná chuť a niektoré sa fakt nedajú ani jesť,tak som ich už viac krát piekla doma a chcela by som sa s vami podeliť s receptom. Možno niekomu príde vhod.

30
porcií
55 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Najprv si prichystáme všetky potrebné suroviny.....
  2. ....... maslo nakrájame na kocky a necháme trošku zmäknúť.
  3. Maslo vyšľaháme a pridáme k nemu cukor. šlaháme kým zmes nie je pekne krémová.....
  4. ..... pridáme preosiate múky .....
  5. ....... a pomocou varešky alebo "špatuľky" zľahka poprekladáme aby sa nám múky spojili s maslom ,asi nejak takto ....
  6. ....pomocou rúk všetko pekne spojíme,cesto je jemné ale nelepí sa ....
  7. ..... vytvarujeme do obdĺžnika, zabalíme do kuchynskej fólie a dáme na 40 minút odpočívať do chladničky.
  8. Po 40 minútach cesto vyberieme a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na cca 1 cm. Cesto narežeme na tvar obĺžnikov o veľosti 2x7 cm a preložíme na plech vyložený s papierom na pečenie. Ukladáme asi tak 2 cm od seba a popycháme s vydličkou. (tento bod som zabudla odfotiť)
  9. Mne z tochto množstva vyšlo 30 sušienok a z odrezkov ešte zopár lístkov.
  10. Pečieme na 160 °C cca 20 - 25 minút pekne do zlata. Vytiahneme z rúry a hned posypeme cukrom,necháme postáť ešte 5 minút na plechu a preložíme na mriežku. Skladujeme v uzavretej nádobe.