Scottish shortbread fingers - maslové sušienky (fotorecept)
Autor receptu: lusinkab
Ďalší z receptov z knihy Mastering the art of baking. Tieto sušienky alebo keksíky mám
veľmi rada ale tie z obchodu čo značka to iná chuť a niektoré sa fakt nedajú ani jesť,tak
som ich už viac krát piekla doma a chcela by som sa s vami podeliť s receptom. Možno
niekomu príde vhod.
30 porcií |
55 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Najprv si prichystáme všetky potrebné suroviny.....
- ....... maslo nakrájame na kocky a necháme trošku zmäknúť.
- Maslo vyšľaháme a pridáme k nemu cukor. šlaháme kým zmes nie je pekne krémová.....
- ..... pridáme preosiate múky .....
- ....... a pomocou varešky alebo "špatuľky" zľahka poprekladáme aby sa nám múky spojili s maslom ,asi nejak takto ....
- ....pomocou rúk všetko pekne spojíme,cesto je jemné ale nelepí sa ....
- ..... vytvarujeme do obdĺžnika, zabalíme do kuchynskej fólie a dáme na 40 minút odpočívať do chladničky.
- Po 40 minútach cesto vyberieme a medzi dvoma papiermi na pečenie vyvaľkáme na cca 1 cm. Cesto narežeme na tvar obĺžnikov o veľosti 2x7 cm a preložíme na plech vyložený s papierom na pečenie. Ukladáme asi tak 2 cm od seba a popycháme s vydličkou. (tento bod som zabudla odfotiť)
- Mne z tochto množstva vyšlo 30 sušienok a z odrezkov ešte zopár lístkov.
- Pečieme na 160 °C cca 20 - 25 minút pekne do zlata. Vytiahneme z rúry a hned posypeme cukrom,necháme postáť ešte 5 minút na plechu a preložíme na mriežku. Skladujeme v uzavretej nádobe.