Višňová torta

Schwarzwaldská torta s višňami

Autor receptu: redakcia

V siedmom nebi by sa mal cítiť každý, kto ochutná môj koláč. V lete mi toto predsavzatie pomáha plniť aj božská textúra čerstvého ovocia. Potom stačí už len vyváženosť chutí, poctivosť surovín, štipka fantázie a... siedme nebo je tu.

16
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme sypkú zmes z kakaa, múky a zo škrobu. Potom pridáme roztopené maslo s čokoládou. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a kryštálového cukru. Hotové cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme pri 175 °C asi 25 minút. Hotový korpus prekrojíme na polovicu.
  2. Smotanu, kryštálový a vanilkový cukor spolu vyšľaháme na šľahačku. Odkôstkované čerešne alebo višne dáme variť so želírovacím cukrom. Varíme na miernom ohni asi 7–8 minút od momentu zovretia. Vychladnutú zmes zmiešame s višňovým likérom.
  3. Spodnú časť korpusu pokvapkáme pripraveným sirupom. Rozotrieme polovicu šľahačky, na ktorú poukladáme ovocie. Prikryjeme druhou časťou cesta. Opäť pokvapkáme, ale teraz už môžeme pridať viac sirupu. Navrch aj po bokoch dáme opäť šľahačku. Ozdobíme višňami a čokoládou.