Schovaná roláda (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Jednoduchá, rýchla, lákavá a dá sa použiť ľubovoľné ovocie, kiwi, marhule... čo máte radi ;-)

25 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr vyšľaháme sneh.
  2. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.
  3. V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
  4. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  5. Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút ...(niekedy stačí tých 10 minút)
  6. Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.... tvaroh na takéto koláče je najlepší ten v kýbliku z LIDLA , je jemný a mäkký....lebo keď som dávala hrudkovitý, tak sa rozpadával. A kyslú smotanu 16%
  7. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)
  8. Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.
  9. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou (alebo natrieme lekvárom, zvyknem dať domáci ríbezľový, jahodový...)
  10. Roládu opäť zavinieme.
  11. Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené jahody (dať čerstvé jahody, nie mrazené)
  12. A natrieme zvyškom plnky, môžme dať ešte jahody.
  13. A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.
  14. Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.
  15. A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jahôd, takéto ozdoby, to je obľúbená činnosť mojej dcérky :-)
  16. Ozdobíme a pokrájame.
  17. Prajem dobrú chuť!