Šarlota

Autor receptu: bambulkaaa

Moja prva Sarlota a na prvy krat sa mi vydarila len je tam dost kremu tak odporucam kombinovat s ovocim ja som dala banan.

Postup

  1. Najprv si urobime roladu: bielky si vyslahame, pridame si preosiaty pr. cukor miesame a postupne pridavame zltka a ako poslednu zamiesame uz rucne muku zmiesanu s pras. do peciva. Cesto vylejeme na plech s peciacim papierom a dame piect do vyhriatej rury na 10-15 minut, vyberieme cesto prelozime ho na vlhku utierku aj s peciacim papierom zrolujeme ho a dame vychladnut.
  2. Zatial si pripravime plnku: Natierkove maslo si vymiesame s 3-4 pl pras. cukrom zo smotany a stuzovaca si vyslahame slahacku. Do vymiesaneho masla si zamiesame tvaroh a slahacku a plnku mame hotovu. Urobime si instantnu kavu 1 kl inst. kava a 2 kl cukru si zalejeme vriacou vodou. Cesto na roladu si odbalime odstranime z nej papier na pecenie a natrieme ju hrubsou vrstvou lubovolnym lekvarom a stocime, nakrajame na tensie kusky. Pripravime si okruhlu misku vylozime si ju potravinovou foliou a od dna si zacneme ukladat vedla seba nakrajanu roladu na tesno ak mame misku vacsiu nie az po okraj ale asi tak mimo dna 2 rady.
  3. Zoberieme si plnku a nalejeme si asi tak do stvrtky zarovname ju a poukladame si na plnku nakrajany banan na kolieska zatrieme ich plnkou tolko aby nam ich nebolo vidno a potom si namacame piskoty v kave a ukladame ich na plnku vydutou castou dolu troska stlacame a na vrch dame ostatnu plnku.
  4. Na zaver poukladame na vrch nakrajanu roladu ak Vam neostalo ako mne :) tak bud urobime do tortovej formy z trosky cesta piskotove cesto len take tenke alebo ja som dala keksy kakaove alebo mozeme dat piskoty. Dame to do chladnicky do druheho dna. Potom si Sarlotu vyklopime na dosku alebo tacku a nakrajame si ju ako klasicku okruhlu tortu prajem Vam dobru maskrtu :)