Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín, medzi nimi aj syr pecorino sarda, prosciutto, sardínsky chlieb pane carasau - typický suchý chlieb z tvrdej pšenice, ktorý sa chrumká ku všetkému, alebo len tak, samotný...
10 minút príprava |
3_5 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklažány nasolíme, necháme odstáť cca 10 min, opláchneme a osušíme papierovou utierkou.
- Nastrúhame si pecorino.
- Postupne ugrilujeme plátky baklažánu, ktoré sme predtým potreli jemne olivovým olejom.
- Na ešte teplé plátky nasypeme jemnú vrstvu syra.
- Navrch položíme plátok prosciutta a opatrne zrolujeme smerom od užšieho konca baklažánu k širšiemu.
- Uložíme zvinutým koncom dolu, aby závitky držali, alebo rolku zviažeme niťou z pórku.
Podávame ihneď, pokvapkané panenským olivovým olejom a s čerstvými rajčinami, s rukolou...