Sardínske involtini s pecorinom a prosciuttom (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Tak sme sa vrátili z dovolenky, a ja som si priniesla niekoľko sardínskych receptov a pochutín, medzi nimi aj syr pecorino sarda, prosciutto, sardínsky chlieb pane carasau - typický suchý chlieb z tvrdej pšenice, ktorý sa chrumká ku všetkému, alebo len tak, samotný...

10 minút
príprava
3_5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažány nasolíme, necháme odstáť cca 10 min, opláchneme a osušíme papierovou utierkou.
  2. Nastrúhame si pecorino.
  3. Postupne ugrilujeme plátky baklažánu, ktoré sme predtým potreli jemne olivovým olejom.
  4. Na ešte teplé plátky nasypeme jemnú vrstvu syra.
  5. Navrch položíme plátok prosciutta a opatrne zrolujeme smerom od užšieho konca baklažánu k širšiemu.
  6. Uložíme zvinutým koncom dolu, aby závitky držali, alebo rolku zviažeme niťou z pórku. Podávame ihneď, pokvapkané panenským olivovým olejom a s čerstvými rajčinami, s rukolou...