Sardinková nátierka
Autor receptu: thia
Tento recept nie je práve najdiétnejší, ale občas si doprajeme. Dnes je ten deň, tak
pridávam ako môj prvý recept na vareche. Mám ho od svojich rodičov.
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si uvariť vajcia na tvrdo. Medzi tým si pripravíme sardinky, ktoré keď mám v oleji tak ten vylejem(lepšie sú vo vlastnej šťave), nadrobno nakrájanú cibuľu, zmäknuté maslo. Všetko zmiešam.
- Pridám nadrobno nasekané vajcia, petržlenovú vňať a soľ podľa chuti. Podávame natreté na čerstvom chlebe, nám sa k tomu hodí koliesko paradajky navrch. Keď sa nám nátierka zvýši, treba ju vybrať z chladničky včas pred ďalším použitím, pretože maslo zakaždým ztuhne.