Sardinková nátierka
Autor receptu: thia
Tento recept nie je práve najdiétnejší, ale občas si doprajeme. Dnes je ten deň, tak
pridávam ako môj prvý recept na vareche. Mám ho od svojich rodičov.
|
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si uvariť vajcia na tvrdo. Medzi tým si pripravíme sardinky, ktoré keď mám v oleji tak ten vylejem(lepšie sú vo vlastnej šťave), nadrobno nakrájanú cibuľu, zmäknuté maslo. Všetko zmiešam.
- Pridám nadrobno nasekané vajcia, petržlenovú vňať a soľ podľa chuti. Podávame natreté na čerstvom chlebe, nám sa k tomu hodí koliesko paradajky navrch. Keď sa nám nátierka zvýši, treba ju vybrať z chladničky včas pred ďalším použitím, pretože maslo zakaždým ztuhne.