Šanghajské studené rezance so sezamovou pastou, kuracím mäsom a uhorkami
Autor receptu: hkbarbie
Jeden z mojich najoblubenejsich studenych cinskych jedal. Vhodny ako predjedlo alebo hlavne jedlo pocas letnych horucav. Vynikajucu chut sezamovej pasty a lahkych ryzovych rezancov doplnaju chrumkave uhorky. Trosku pikantne vdaka cilli oleju, ale ten sa da kludne vynechat pre menej zdatnych gurmanov cinskych jedal.
2 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca si dame varit vodu a ked zacne vriet, osolime a uvarime v nej kuracie prsia asi na 10 minut. Do misky si dame ploche ryzove rezance, zalejeme vriacou vodou a nechame postat asi 10 minut alebo pokial nezmaknu. Potom ich viackrat prelejeme studenou vodou a odlozime nabok. Ak nemame ryzove rezance, mozeme pouzit ploche vajecne rezance, ktore uvarime podla navodu a tiez zlejeme viackrat studenou vodou.
- Uhorku ocistime, rozkrojime, vyberieme lyzicou semienka a pokrajame na ploche rezance.
- Uvarene kuracie maso si pokrajame na rezance. Vodu z kurata si este nechame na zriedenie omacky.
- Urobime si sezamovu omacku. V miske dobre vymiesame sezamovy olej a sezamovu pastu (pastu mozeme nahradit slanym arasidovym maslom), pridame cukor, sojovu omacku, zazvor, ryzovy ocot, cilli olej (alebo tabasco) a trosku mleteho cierneho korenia. Do omacky pridame 2-3 PL horucej vody, ktora nam ostala z varenia kuracieho masa. Ak treba, pridame este horucu vodu. Omacka by mala mat konzistenciu vymiesanej kyslej smotany. Nic sa nestane ak bude aj redsia. Chut to nezmeni, len s velmi hustou omackou sa nam budu zle miesat rezance.
- Do omacky pridame rezance a vsetko spolu premiesame dvoma vidlickami. Nakoniec pridame uhorky a kuracie maso a znova premiesame. Dobru chut!