Šamróny-celiatické (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Tento recept som našla niekde v časopise tak som ho vyskúšala a upravila.je to vynikajúci koláčik.A dlho vydrží v uzatvorenej nádobe.pravda ak zostane čo sa stáva málokedy:-)
16 porcií |
120 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Odvážime si múku a cukor a pripravíme všetky potrebné ingrediencie.
- pridala som aj guarovu gumu (dostať v zdravej výžive)ale nemusí byť robila som už aj bez jej pridania
- do misky si dáme múku a pokrájaný palmarín ,pridame žltka a soľ a ak máme tak aj gumu rukami vypracujeme cesto ktoré dáme do mikroténového vrecka odležať do chladničky na 10-12 hodín.
- odležané cesto preložime na pomúčenú dosku a vygúľame na 4-5mm hrúbku.radiekom nakrájame na širšie pásiky
- opatrne natočíme na formičky na šamrony a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie ,potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180st. -25 minút
- upečené a mierne vychladnuté opatrne zvlečieme z plechových trubičiek
- nad parou vyšľahame tuhý sneh z bielkov a práškového cukru ,pred dokončením pridáme PL octu alebo citronovej šťavya premixujeme.
- pomocou vrecúška naplníme šamrony .postupujeme tak že naplname najskôr z jednej strany a potom z druhej aby sme si nepoškodili upečené rúričky.a aj kôli ozdobe.
- hotové posypeme práškovým a vaniklovým cukrom.dobrú chuť!!