Šamróny-celiatické (fotorecept)

Autor receptu: elisticka

Tento recept som našla niekde v časopise tak som ho vyskúšala a upravila.je to vynikajúci koláčik.A dlho vydrží v uzatvorenej nádobe.pravda ak zostane čo sa stáva málokedy:-)

16
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Odvážime si múku a cukor a pripravíme všetky potrebné ingrediencie.
  2. pridala som aj guarovu gumu (dostať v zdravej výžive)ale nemusí byť robila som už aj bez jej pridania
  3. do misky si dáme múku a pokrájaný palmarín ,pridame žltka a soľ a ak máme tak aj gumu rukami vypracujeme cesto ktoré dáme do mikroténového vrecka odležať do chladničky na 10-12 hodín.
  4. odležané cesto preložime na pomúčenú dosku a vygúľame na 4-5mm hrúbku.radiekom nakrájame na širšie pásiky
  5. opatrne natočíme na formičky na šamrony a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie ,potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180st. -25 minút
  6. upečené a mierne vychladnuté opatrne zvlečieme z plechových trubičiek
  7. nad parou vyšľahame tuhý sneh z bielkov a práškového cukru ,pred dokončením pridáme PL octu alebo citronovej šťavya premixujeme.
  8. pomocou vrecúška naplníme šamrony .postupujeme tak že naplname najskôr z jednej strany a potom z druhej aby sme si nepoškodili upečené rúričky.a aj kôli ozdobe.
  9. hotové posypeme práškovým a vaniklovým cukrom.dobrú chuť!!