Šampiňóny plnené vajcom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som pekné šampiňóny tak som sa rozhodol, že do nich dám zapiecť vajce. Nakoniec tam bolo toho viac, ale pôvodný zámer som splnil.

6
porcií
25minút minút
príprava
20 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Zo šampiňónov som vyrezal nožičky a vyčistil vnútro vykrájovačom na jablka. Nech je tam viac priestoru na vajce. Vnútro som osolil a okorenil čerstvo pomletím bielim korením.
  2. Dal som do každého klobúka kúsok masla a vajíčko. Trochu osolil. Plech som potrel maslom a naň pokladal klobúky. Dal som to piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 15 minút.
  3. Zatiaľ som si očistil zeler a zemiaky. Nakrájal som to na menšie kúsky a dal uvariť do slanej vody. Pridal som k tomu orezky zo šampiňónov, ktoré som posekal na drobno. Nech to prevonia po hríboch.
  4. Klobúky sa pekné upiekli. Voňalo to pekné.
  5. Vonku pršalo nedalo sa isť nikde, tak som bol za šikovného a išiel som sladké piecť k tomu. Zomleté mäso som ochutil majoránom mletým korením štyroch farieb a dal jedno vajce do toho a osolil. Premiešal a vytvaroval som guľky veľkosti orecha. Z toho bude mäsové Ferrero Rocher. Bravčovú panenku som nakrájal na 2 cm hrubé kolieska. Osolil okorenil korením štyroch farieb. Z toho bude zákusok poliaty nivou.
  6. Do panvice som dal olej a opiekol som guľky aj panenku.
  7. Zatiaľ som si nastrúhal syr na drobné slíže. V tom som obalil opečené guľky ešte horúce, aby to na mäso chytilo. Syr sa na horúcom mäse trochu roztopil a držal na ňom.
  8. To je prvá maškrta k šampiňónom. Ferrero rocher.
  9. Bravčovú panenku keď som opiekol z jednej strany, otočil na druhu stranu a na vrch položil kúsok nivy. To aby sa na vrchu trochu roztopil a držal na mäse. Kto to chce mať viac roztečené tak nech to dá do rúry trochu zapiecť.
  10. Tak a tu mám druhu maškrtu zákusok z panenky poliaty nivou. Zeler a zemiaky sa uvarili. Vodu som zlial z nich pridal maslo a dobre to rozpučil a premiešal na kašu.
  11. Tak môžem servírovať. Kašu šampiňóny a chuťovky k tomu a jedlo je hotové. Dobrú chuť Vám želám.