Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom
Autor receptu: dr
Toto je recept vymyslený, dalo by sa povedať "hospodárny", keďže som použila aj kúsok mäsa z upečeného morčacieho stehna, ktoré sme mali na obed deň vopred.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji som osmažila na drobno nakrájanú červenú cibuľu a 3 strúčiky na drobno nakrájaný cesnak, horčičné semienka, ľanové semienka a trocha som osolila. Keď semienka praskali, zhrnula som vareškou zmes na panvici na kôpku, aby mi nehoreli ďalšie prísady, a pridala som kurkumu, červenú papriku, sójovú omáčku, premiešala som a pridala pokrájané šampiňóny, znova som premiešala, pridala som len troška vody (cca 1 lyžicu), prikryla pokrievkou a asi 5 minút som dusila.
- Po 5 minútach som pridala nakrájané pečené morčacie stehno a nechala som odokryté opekať, aby sa odparila voda (cca 2 minúty). Podľa potreby som prisolila, ale nie moc lebo sójová omáčka aj pečené morčacie soľ obsahuje.
- Nakoniec som pridala kokosové mlieko, pretlačila som štvrtý strúčik cesnaku, nechala som prejsť varom, odstavila som a prikryté som nechala, aby sa chute spojili.