Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom

Autor receptu: dr

Toto je recept vymyslený, dalo by sa povedať "hospodárny", keďže som použila aj kúsok mäsa z upečeného morčacieho stehna, ktoré sme mali na obed deň vopred.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji som osmažila na drobno nakrájanú červenú cibuľu a 3 strúčiky na drobno nakrájaný cesnak, horčičné semienka, ľanové semienka a trocha som osolila. Keď semienka praskali, zhrnula som vareškou zmes na panvici na kôpku, aby mi nehoreli ďalšie prísady, a pridala som kurkumu, červenú papriku, sójovú omáčku, premiešala som a pridala pokrájané šampiňóny, znova som premiešala, pridala som len troška vody (cca 1 lyžicu), prikryla pokrievkou a asi 5 minút som dusila.
  2. Po 5 minútach som pridala nakrájané pečené morčacie stehno a nechala som odokryté opekať, aby sa odparila voda (cca 2 minúty). Podľa potreby som prisolila, ale nie moc lebo sójová omáčka aj pečené morčacie soľ obsahuje.
  3. Nakoniec som pridala kokosové mlieko, pretlačila som štvrtý strúčik cesnaku, nechala som prejsť varom, odstavila som a prikryté som nechala, aby sa chute spojili.