Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom

dr - fotkadr, 25. februára 2015
Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom
Foto: dr

Toto je recept vymyslený, dalo by sa povedať "hospodárny", keďže som použila aj kúsok mäsa z upečeného morčacieho stehna, ktoré sme mali na obed Zobraziť celý popisToto je recept vymyslený, dalo by sa povedať "hospodárny", keďže som použila aj kúsok mäsa z upečeného morčacieho stehna, ktoré sme mali na obed deň vopred.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
150 g
1 ks
4 strúčiky
1 PL
1 KL
1 KL
1 KL
125 ml
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji som osmažila na drobno nakrájanú červenú cibuľu a 3 strúčiky na drobno nakrájaný cesnak, horčičné semienka, ľanové semienka a trocha som osolila. Keď semienka praskali, zhrnula som vareškou zmes na panvici na kôpku, aby mi nehoreli ďalšie prísady, a pridala som kurkumu, červenú papriku, sójovú omáčku, premiešala som a pridala pokrájané šampiňóny, znova som premiešala, pridala som len troška vody (cca 1 lyžicu), prikryla pokrievkou a asi 5 minút som dusila.

  2. 2

    Po 5 minútach som pridala nakrájané pečené morčacie stehno a nechala som odokryté opekať, aby sa odparila voda (cca 2 minúty). Podľa potreby som prisolila, ale nie moc lebo sójová omáčka aj pečené morčacie soľ obsahuje.

  3. 3

    Nakoniec som pridala kokosové mlieko, pretlačila som štvrtý strúčik cesnaku, nechala som prejsť varom, odstavila som a prikryté som nechala, aby sa chute spojili.

    Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
musi to byt velmi chutne.Vsetko co obsahuje huby je samo o sebe vyborne.Prave vcera som robila holubky plnene hribami a tak ma to drazdilo,ze som este vecer musela jeden zjest.5
1x dr




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia