Zapekané šampiňóny

Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept.* Viem, že počas letných horúčav nie je vhodné prikurovať rozpálenou rúrou, ale ide o jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý dokáže nasýtiť.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme a dáme predvariť asi na 8-10 minút. Cibuľu podľa veľkosti rozrežeme na polovice alebo štvrťky, šampiňóny na väčšie kúsky.
  2. Všetko dáme do pekáča, posypeme grilovacím korením, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, polejeme troškou oleja a premiešame.
  3. Zalejeme smotanou a posypeme mozzarellou alebo iným druhom syra podľa chuti.
  4. Upečieme v rozohriatej rúre na 180 °C prikryté asi 15 minút, potom odkryjeme a zapečieme 40 minút zo zlatista.
  5. Podávame s ľubovoľným šalátom, chutné je to aj s tatárskou omáčkou.