Zapekané šampiňóny
Šampiňónový pekáčik s novými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Potreboval som minúť zásobu čerstvých šampiňónov, tak mi prišiel pod ruky tento fajn recept.* Viem, že počas letných horúčav
nie je vhodné prikurovať rozpálenou rúrou, ale ide o jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý dokáže nasýtiť.
3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme a dáme predvariť asi na 8-10 minút. Cibuľu podľa veľkosti rozrežeme na polovice alebo štvrťky, šampiňóny na väčšie kúsky.
- Všetko dáme do pekáča, posypeme grilovacím korením, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, polejeme troškou oleja a premiešame.
- Zalejeme smotanou a posypeme mozzarellou alebo iným druhom syra podľa chuti.
- Upečieme v rozohriatej rúre na 180 °C prikryté asi 15 minút, potom odkryjeme a zapečieme 40 minút zo zlatista.
- Podávame s ľubovoľným šalátom, chutné je to aj s tatárskou omáčkou.