Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 23. januára 2012
Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

150 g, nasekaný na jemno
350 g
5 ks
50 g
1/4 vrecka
500 g, čerstvé
50 g
50 ml
100 g
200 ml
100 ml
150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vývarom a mliekom a necháme povariť. Ďalej pridáme maslo, smotanu a necháme prevrieť do zhustnutia. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Špenát zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou, muškátovým kvetom a korením a vypracujeme cestíčko na halušky, ktoré cez sitko pretrieme do horúcej vody a necháme povariť, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a podávame s paprikášom.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Až budú modráky tak sa z nich aspoň jeden raz neurobia "uhorky", ale budú obetované na túto mlsku vrátane zelených halušiek. Určite mi to naši dovolia keď ochutnajú. Ale tie zelené halušky milujem aj tak - len posypať strúhaným syrom s cesnakom.

Pridaj komentár k receptu: