Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 23. januára 2012
Šampiňónový paprikáš so špenátovými haluškami
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

150 g, nasekaný na jemno
350 g
5 ks
50 g
1/4 vrecka
500 g, čerstvé
50 g
50 ml
100 g
200 ml
100 ml
150 ml




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme. Pridáme mletú papriku, zalejeme vývarom a mliekom a necháme povariť. Ďalej pridáme maslo, smotanu a necháme prevrieť do zhustnutia. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  2. 2

    Špenát zmiešame s vajíčkami, múkou, soľou, muškátovým kvetom a korením a vypracujeme cestíčko na halušky, ktoré cez sitko pretrieme do horúcej vody a necháme povariť, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a podávame s paprikášom.

Diskusia k receptu

jarunka
Spenatove halusky som planoval tiez na tento piatok, tak skusim toto.
3sandra3
no .....fantááázia... idem na to v piatok,,, už sa teším,,, lahôdka
hubata
Až budú modráky tak sa z nich aspoň jeden raz neurobia "uhorky", ale budú obetované na túto mlsku vrátane zelených halušiek. Určite mi to naši dovolia keď ochutnajú. Ale tie zelené halušky milujem aj tak - len posypať strúhaným syrom s cesnakom.
milanka
...to je tak vynikajuci obedik,no.....pravdu povediac,asi lepšie bezmäsité jedlo som ešte nejedla...!!!!
meny
No super jedlo. a len tak pre zaujimavosť. Čím je do dotvorené na vrchu toho jedla.
3sandra3
tak dnes som tento paprikáš so špenátovými haluškami pripravila k obedu....výborné jedlo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia