Šampiňónovo-krémová polievka

royallady - fotkaroyallady, 27. novembra 2014

Raz som to jedla v jednej reštaurácii a vyskúšala som to aj doma. Je to jednoduchá a chutná polievka. Prajem Vám dobrú chuť!

6-8
porcií
10 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

250-300 gr (alebo v konzerve)
2-3 ks
1-2 ks
2 PL (alebo maslo)
1 ks
1 PL
2 PL
1 ks
250 ml
100 ml
1 l
 nakrájaná




Postup

  1. 1

    Umyté čerstvé šampióny nakrájame na plátky, konzervu scedíme. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme kus masla alebo olej, pridáme šampióny a kor. zeleninu a dusíme pod parou na miernom ohni za občasného miešania cca 15-20 minút.

    Šampiňónovo-krémová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým pripravíme cesto na haluštičky. Vajíčko rozmiešame v miske a pridáme hrubú múku toľko aby nám vznikla hmota nie veľmi hustá a ani nie moc tekutá, do cesta môžeme dať troška nasekanej petržlenovej vňate.

    Šampiňónovo-krémová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Dusenú zeleninu a šampióny zalejeme vodou a pridáme biele korenie, papriku, bujón a posolíme. Necháme to variť 10 minúť na miernom ohni.

    Šampiňónovo-krémová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme zápražku: do väčšieho pohára alebo nádoby vlejeme smotanu, mlieko a pridáme múku do hladka vyšľaháme a nalejeme do polievky.

    Šampiňónovo-krémová polievka - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa polievka začne vrieť prisypeme halušky a necháme vrieť na miernom ohni 5 minút a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

    Šampiňónovo-krémová polievka - obrázok 5

Diskusia k receptu

evanaaa
Polievka môže byť dobrá, o tom potom :-) ale nie je to krémová a ani celkom nie šampiňónová, ale zeleninová, keby tam nebola smotana a mlieko, to by som vynechala, ale robila by som to tak ja, ty asi nie, každý má svoj spôsob varenia, bola by aj taká dobrá...... A nebola to zápražka, ale zátrepka čo si do nej dala. Dúfam, že ťa môj koment a moje pripomienky nenahnevali.
royallady
Ten názov je podľa jedálneho lístka z reštiky, kde som ju jedla. Nenahnevali ma tvoje pripomienky, koľko ľudí toľko chutí :). Možno že to vyskúšam aj bez smotany ako si to ty navrhla :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia