Šampiňónové rizoto

Autor receptu: dr

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do panvice si dáme rozpustiť a zohriať maslo s olivovým olejom, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, troška osolíme, prikryjeme a dusíme cibuľu do sklovitého vzhľadu. Pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny, troška vody, premiešame, prikryjeme a 2 minúty podusíme. Potom pridáme premytú ryžu, sójovú omáčku, mletú sladkú červenú papriku, drvenú rascu, premytý hrášok, roztlačený alebo nadrobno nakrájaný cesnak a soľ podľa chuti, ja som dala 1 KL soli. Premiešame, zalejeme cca 300 ml vody alebo zeleninového vývaru, prikryjeme pokrievkou a už bez miešania necháme až pokiaľ sa nevyvarí všetka voda. Necháme vypnuté ešte chvíľu odstáť a servírujeme posypané nastrúhaným parmezánom.