Hubová polievka
Hubová polievka

Šampiňónová krémová polievka fotorecept

happybunny - fotkahappybunny, 2. augusta 2018

Túto výbornú polievočku určite odporúčam vyskúšať, je naozaj lahodná a o niečo odlišná od tých bežných najmä vďaka kokosovému mlieku. :)

6
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
1 ks
4 strúčiky
1 PL
1 PL
1 1/2 ČL
1/3 ČL
1/3 ČL
1/2 ČL
1 l
400 ml
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pokrájame si šampiňóny na menšie.

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na drobno pokrájanú cibuľku si dáme na rozpálenú zmes oleja a masla, keď je pekne sklovitá pridáme cesnak a spolu ešte minutku opražíme.

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme, posypeme kardamómom a granulovaným cesnakom. Počkáme, kým sa zredukujú vo veľkosti a dusíme asi 20 minút - prípadne si ešte povyberáme zopár sympatických kúskov, ktorými neskôr ozdobíme hotovú polievku. :)

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 20 minútach zalejeme vývarom, privedieme k varu.

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kokosové mlieko.

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odoberieme si asi 2/3 polievky a rozmixujeme na hladko spolu s jednou lyžicou múky (tá sa môže vynechať alebo zdvojnásobiť podľa toho ako hustú chceme mať polievku).

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozmixovanú zmes vlejeme naspäť do hrnca, privedieme pomaly k varu a povaríme 2-3 minútky za stáleho miešania. Ochutnávame a dochucujeme :) (ja som tu ešte pridala sójovú omáčku aby mala polievka trocha krajšiu farbu, ale to nie je nutné).

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotovú polievku som ešte poliala kokosovým mliekom, posypala rozdrveným medvedím cesnakom a pridala zopár šampiňónov na vrch. Dobrú chuť! :)

    Šampiňónová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Zajímavá varianta žampionové polévky, bezva postup. Zahušťování můžeme provést škrobem, tím se vyhneme neprovařené mouce. A nebo jak se píše hore, bramborou. Klidně nezahušťovat, řidší polévka je také v pohodě. Pěkný receptík, krásná fota. Jsi šikulka!!
happybunny
@Slavka2012 (3.8.2018 08:07)

No to je ďalšia vec, že je to šampiňónová polievka a tá chuť zemiakov by tam aspoň mňa rušila.. neviem, podľa mňa je milión spôsobov ako zahusťovať, ja nie som z tých čo vnímajú trocha múky ako diabla v práškovej podobe :D
happybunny
@Haji (3.8.2018 09:16)

Ďakujem :) škrobom zvyknem zahusťovať ázijské polievky, tá konzistencia škrobu mi moc v krémových polievkach nesedí :(
2x haji a motyka
mijaita
Rozmixovanim polevka zhoustne, proc jeste mouka nebo skrob?
happybunny
@Mijaita (3.8.2018 10:33)

Sama som napísala v recepte, že sa môže múka vynechať a že záleží od toho ako hustú chceme mať polievku individuálne :) ja by som nezahusťovala tiež ak by som ju rozmixovala celú, ale chcela som aj nech v nej pláva zopár húb a potom by bola stále ešte príliš riedka na môj vkus
haji
@Mijaita (3.8.2018 10:33)
Zdravím! Třeba proto, že jsou jedinci, kterým musí v polévce, omáčce "stát lžíce" - jsou tak nastavení. Když máš takový "materiál" doma, tak mu prostě s láskou vyjdeš vstříc.
mijaita
@Happybunny ja vim, cetla jsem, ale muj koment byl tem, kteri tam tu mouku, skrob ci bramboru, chteji pridat! Pisu o tom i proto, ze ta polivka zni zajimave a urcite take necham kusy zampionu. A jeste otazka, polivka je tvoje vlastni invence, nebo jsi ji nekde jedla, event podle nejakeho receptu?
happybunny
@Mijaita (3.8.2018 11:45)

No ja by som potom buď použila trocha menej vývaru alebo pridala viac šampiňónov keby som fakt nechcela zahusťovať :D inak áno, väčšinou varím podľa seba a nie z receptov :)
motyka
Mne sa páči. Určite zaujímavá chuť. Dá sa ale to kokosové mlieko nahradiť kravským, prípadne smotanou?
Moji chlapi mi s tým kokosovým jesť nebudú. A zahustím si s tým, čo mám chutí.
happybunny
@Motyka (3.8.2018 20:16)

Netreba hovoriť, že je tam to kokosové :D ale inak neviem, ono nie je riedke ako bežné mlieko a je veľmi krémové a svieže, neviem čím by sa to dalo dokonale nahradiť, asi najskôr tou smotanou :) ale kokosové mlieko fakt stojí za to aspoň vyskúšať, ja som si ho pri varení veľmi obľúbila
bubaya
Nemixujem a dávam smotanu miesto kokosového, ale vyskúšam aj túto variantu. Krémové polievky majú u nás vysoký kredit. Gratulujem k výhre. :)))
haji
Zajímavá varianta žampionové polévky, bezva postup. Zahušťování můžeme provést škrobem, tím se vyhneme neprovařené mouce. A nebo jak se píše hore, bramborou. Klidně nezahušťovat, řidší polévka je také v pohodě. Pěkný receptík, krásná fota. Jsi šikulka!!
happybunny
@Slavka2012 (3.8.2018 08:07)

No to je ďalšia vec, že je to šampiňónová polievka a tá chuť zemiakov by tam aspoň mňa rušila.. neviem, podľa mňa je milión spôsobov ako zahusťovať, ja nie som z tých čo vnímajú trocha múky ako diabla v práškovej podobe :D
happybunny
@Haji (3.8.2018 09:16)

Ďakujem :) škrobom zvyknem zahusťovať ázijské polievky, tá konzistencia škrobu mi moc v krémových polievkach nesedí :(
2x haji a motyka
mijaita
Rozmixovanim polevka zhoustne, proc jeste mouka nebo skrob?
happybunny
@Mijaita (3.8.2018 10:33)

Sama som napísala v recepte, že sa môže múka vynechať a že záleží od toho ako hustú chceme mať polievku individuálne :) ja by som nezahusťovala tiež ak by som ju rozmixovala celú, ale chcela som aj nech v nej pláva zopár húb a potom by bola stále ešte príliš riedka na môj vkus
haji
@Mijaita (3.8.2018 10:33)
Zdravím! Třeba proto, že jsou jedinci, kterým musí v polévce, omáčce "stát lžíce" - jsou tak nastavení. Když máš takový "materiál" doma, tak mu prostě s láskou vyjdeš vstříc.
mijaita
@Happybunny ja vim, cetla jsem, ale muj koment byl tem, kteri tam tu mouku, skrob ci bramboru, chteji pridat! Pisu o tom i proto, ze ta polivka zni zajimave a urcite take necham kusy zampionu. A jeste otazka, polivka je tvoje vlastni invence, nebo jsi ji nekde jedla, event podle nejakeho receptu?
happybunny
@Mijaita (3.8.2018 11:45)

No ja by som potom buď použila trocha menej vývaru alebo pridala viac šampiňónov keby som fakt nechcela zahusťovať :D inak áno, väčšinou varím podľa seba a nie z receptov :)
motyka
Mne sa páči. Určite zaujímavá chuť. Dá sa ale to kokosové mlieko nahradiť kravským, prípadne smotanou?
Moji chlapi mi s tým kokosovým jesť nebudú. A zahustím si s tým, čo mám chutí.
happybunny
@Motyka (3.8.2018 20:16)

Netreba hovoriť, že je tam to kokosové :D ale inak neviem, ono nie je riedke ako bežné mlieko a je veľmi krémové a svieže, neviem čím by sa to dalo dokonale nahradiť, asi najskôr tou smotanou :) ale kokosové mlieko fakt stojí za to aspoň vyskúšať, ja som si ho pri varení veľmi obľúbila
bubaya
Nemixujem a dávam smotanu miesto kokosového, ale vyskúšam aj túto variantu. Krémové polievky majú u nás vysoký kredit. Gratulujem k výhre. :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia