Šalviové kuracie prsia v pomarančovo-rozmarínovej omáčke

Autor receptu: elixir

Keď som videla krásny recept Čokoládovo-pomarančová torta od @mesiar50, inšpirácia pre dnešný obed bola na svete. :) Pomaranč. Jedlo je pomerne korenisté.

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso si umyjeme a vyklepeme na tenšie pláty, z oboch strán ho potrieme maslom a posolíme.
  2. Zmiešame spolu rozmarín, šalviu a sekané mandle a jednu stranu každého plátku mäsa posypeme. Potom ho zrolujeme a vložíme do nádoby na pečenie, do ktorej sme dali aj 3 PL masla.
  3. Na povrchu posypeme ešte troškou čierneho korenia a ak nám zvýšilo z rozmarínovo-šalviovej zmesi, môžeme posypať i tou. Dáme piecť na pol hodinu.
  4. Omáčka: Z pomaranča orežeme kôru, zbavíme ho zároveň aj bielej vrstvy. Vykrojíme si štyri plátky dužiny a tie odložíme bokom. Zvyšok pomaranča odšťavíme do hrnca.
  5. K šťave pridáme rozmarín a víno, privedieme k varu. V 2 PL vody si rozmiešame PL maizeny, prilejeme do hrnca a miešame , necháme omáčku hustnúť... Potom odstavíme a zľahka dosolíme.
  6. Môžeme podávať. Ako prílohu som dala pečené hranolčeky, trošku poľného šalátu a štyri plátky dužiny, ktoré som si odložila bokom. Na ozdobu zopár zaváraných šípok. :)