Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept)
Autor receptu: sjuz
Po slovensky : Telacie na rímsky spôsob so zemiakmi na pive:)
Receptík od Taliana - jednoduchý, rýchly - obed bol za hodinku hotový,veľmi chutný a ľahký.
Postup
- Mäsko jemne naklepané osolíme a okoreníme.
Navrch položíme plátok prosciutta, a špáradlom pripichneme lístoček šalvie.
Keď je mäsko väčšie, môžeme dať dva lístky.
- Mäsko si obalíme v múke.
- Na panvici si rozohrejeme maslo a olivový olej.
- Mäsko opekáme na panvici šunkou dolu, cca 3-5 minút - do zlata.
- Mäsko otočíme, a opekáme pomaly z druhej strany.
- Po cca troch minútkach podlejeme približne deci vínkom, panvicou potrasieme, aby sa šťava premiešala,a prikryjeme. Necháme dusiť cca 3-5 minút. Keď je šťavy málo, môžeme podliať vývarom - ale veľmi mierne - tak približne pol dcl až deci maximálne.
- Na prílohu potrebujeme uvarené zemiaky - ja som varila v šupke na pare.
- Na oleji s maslom opražíme cibuľu na plátky, slaninku,rozmarín a vysypeme do zapekacej misy. Pridáme ešte plátok masla.
- Zemiaky nakrájame, a vložíme do zapekacej misky, podlejememe pivom, osolíme, okoreníme, premiešame a dáme zapiecť do rúry, kým nechytia zlatý povrch.
Na obr. sú zemiaky ešte pred zapečením.
- Mäsko uložíme na tanier, podlejeme šťavou a podávame so zapekanými zemiakmi.