Saltimbocca alla romana a patate alla birra (fotorecept)

Autor receptu: sjuz

Po slovensky : Telacie na rímsky spôsob so zemiakmi na pive:) Receptík od Taliana - jednoduchý, rýchly - obed bol za hodinku hotový,veľmi chutný a ľahký.

Suroviny

Postup

  1. Mäsko jemne naklepané osolíme a okoreníme. Navrch položíme plátok prosciutta, a špáradlom pripichneme lístoček šalvie. Keď je mäsko väčšie, môžeme dať dva lístky.
  2. Mäsko si obalíme v múke.
  3. Na panvici si rozohrejeme maslo a olivový olej.
  4. Mäsko opekáme na panvici šunkou dolu, cca 3-5 minút - do zlata.
  5. Mäsko otočíme, a opekáme pomaly z druhej strany.
  6. Po cca troch minútkach podlejeme približne deci vínkom, panvicou potrasieme, aby sa šťava premiešala,a prikryjeme. Necháme dusiť cca 3-5 minút. Keď je šťavy málo, môžeme podliať vývarom - ale veľmi mierne - tak približne pol dcl až deci maximálne.
  7. Na prílohu potrebujeme uvarené zemiaky - ja som varila v šupke na pare.
  8. Na oleji s maslom opražíme cibuľu na plátky, slaninku,rozmarín a vysypeme do zapekacej misy. Pridáme ešte plátok masla.
  9. Zemiaky nakrájame, a vložíme do zapekacej misky, podlejememe pivom, osolíme, okoreníme, premiešame a dáme zapiecť do rúry, kým nechytia zlatý povrch. Na obr. sú zemiaky ešte pred zapečením.
  10. Mäsko uložíme na tanier, podlejeme šťavou a podávame so zapekanými zemiakmi.