Šálkové fitness muffiny

Autor receptu: martamm

Viem, že je tu veľa receptov na muffiny, ale aj tak pridávam jeden, s ktorým môžu zhrešiť aj tí, ktorí si dávajú pozor na štíhlu líniu. Zároveň chcem ukázať, ako si môžu pomôcť tí, ktorí nemajú formy na muffiny. Ako pomôcka poslúžia malé konzervy, ja som použila z krmiva pre mačky :)

12 ks
porcií
30 minút
príprava
20 +5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Odvážime si suroviny, očistíme jablká a hrušky, pokrájame na drobné kocky, banány ošúpeme a pokrájame na kolieska. Začneme vyšľahaním snehu z bielkov za pridania štipky soli. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s trstinovým cukrom a banánom do peny, pridáme olej, po lyžiciach múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a troška mlieka, len toľko, aby sa nám dala hmota premiešať. Potom pridáme pokrájané jablká a hrušky a sekané orechy. Nakoniec po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh. Hmotu rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao. Pripravíme si konzervičky, do ktorých vložíme muffinové košíčky. Ja ich vymazávam olejom, aby sa nelepili, nakoľko do cesta dávam málo oleja.
  2. Na spodok košíčkov vkladáme tmavé cesto a na vrch svetlé.
  3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 20 minút. Po uplynutí času špáradlom skúsime, či sú muffiny upečené, ak je potrebné, necháme ešte 5 minút dopiecť. Želám dobrú chuť.