Šalata na kyslo

Autor receptu: marek135

Názov "šalata" je rusínsky názov pre hlávkový šalát alebo chutné jedlo z tohto šalátu, ja vám prispejem trochu pozmenenou verziou chutného šalátového prívarku od mojej babičky :)

5
porcií
5 minút
príprava
35 minút
na 100 °C

Postup

  1. Listy šalátu umyjeme v studenej vode a natrháme na kúsky, necháme odkvapkať. V hrnci roztopíme bravčovú masť a zasypeme hladkou múkou. Rozmiešame a pridáme červenú papriku, a hned kyslú smotanu aj trochu studenej vody. Keď nám táto zátrepka zhustne dolejeme horúcu vodu a necháme chvíľu prevrieť. Medzitým si dáme do malého kastróla opražiť na menšie kocky nakrájanú domácu slaninu. Tú potom primiešame do vriaceho základu, pridáme podľa chuti soľ, cukor a kôprovú vňať. Potom pridáme prevarený ocot, podľa toho kto má ako rád kyslé. Nakoniec do tejto horúcej tekutiny pridáme natrhaný šalát, varíme už len chvíľu aby sa šalát len zaparil. Podávame s chutným chlebom alebo varenými trochu roztlačenými zemiakmi. Dobrú chuť