Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som podávala k nedeľnému obedu k Parížskym rezňom.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nesolené arašidy som opražila na sucho v rozpálenej panvici,...
  2. ...dala na tanier a nechala úplne vychladnúť.
  3. Valeriánku poľnú som umyla v studenej vode a nechala dobre odkvapkať z vody.
  4. Očistenú mrkvu som nakrájala na valčeky asi 5 cm dlhé, tie na plátky o hrúbke 3 mm, a plátky na prúžky o hrúbke 3 mm,....
  5. ...mrkvu pokrájanú na "julienne" som dala zatiaľ na tanier,...
  6. ...rovnako na "julienne" som pokrájala čerstvú čerstvú kápiu,...
  7. ...očistenú červenú cibuľu som priečne pokrájala na tenké plátky,...
  8. ...postupne som dala do misy červenú cibuľu,...
  9. ...kápiu,...
  10. ...mrkvu,...
  11. ...valeriánku poľnú,...
  12. ...všetko som dobre premiešala,...
  13. ...ochutila som šalát soľou, citrónovou šťavou, olivovým olejom,...
  14. ....pridala som opražené arašidy a opäť premiešala.
  15. Hotový šalát som podávala v nedeľu k Parížskym rezňom, šalát je veľmi osviežujúci, ľahký, príjemnej chuti, doplnený chrumkavými arašidmi, je rýchlo hotový a výborne doplní a vyzdvihne nedeľný obed. Dobrú chuť prajem :-)