Šalát z valeriánky poľnej s arašidmi (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento výborný jemný a veľmi chutný šalát z valeriánky s opraženými arašidmi som
podávala k nedeľnému obedu k Parížskym rezňom.
Postup
- Nesolené arašidy som opražila na sucho v rozpálenej panvici,...
- ...dala na tanier a nechala úplne vychladnúť.
- Valeriánku poľnú som umyla v studenej vode a nechala dobre odkvapkať z vody.
- Očistenú mrkvu som nakrájala na valčeky asi 5 cm dlhé, tie na plátky o hrúbke 3 mm, a plátky na prúžky o hrúbke 3 mm,....
- ...mrkvu pokrájanú na "julienne" som dala zatiaľ na tanier,...
- ...rovnako na "julienne" som pokrájala čerstvú čerstvú kápiu,...
- ...očistenú červenú cibuľu som priečne pokrájala na tenké plátky,...
- ...postupne som dala do misy červenú cibuľu,...
- ...kápiu,...
- ...mrkvu,...
- ...valeriánku poľnú,...
- ...všetko som dobre premiešala,...
- ...ochutila som šalát soľou, citrónovou šťavou, olivovým olejom,...
- ....pridala som opražené arašidy a opäť premiešala.
- Hotový šalát som podávala v nedeľu k Parížskym rezňom, šalát je veľmi osviežujúci, ľahký, príjemnej chuti, doplnený chrumkavými arašidmi, je rýchlo hotový a výborne doplní a vyzdvihne nedeľný obed. Dobrú chuť prajem :-)