Šalát z valeriánky, jablka, vajec a prosciutto crudo (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mali sme rýchlu, ale výbornú večeru z valeriánky poľnej, jablka, vajec varených na hniličku a prosciutto crudo, zasýtila a veľmi chutila, pridávam recept.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Valeriánku som umyla, nechala dobre odkvapkať na cedníku z vody.
  2. Umyla som jablká, zbavila som ich stopky a jadrovníka, pokrájala na štvrtinky a tie na plátky.
  3. Na rozohriatom slnečnicovom oleji som plátky jabĺk nechala skaramelizovať najprv na jednej strane,...
  4. ...potom na druhej strane a vybrala som ich na tanier, nechala úplne vychladnúť, zatiaľ som uvarila vajcia na hniličku, teda tak, aby bielok stuhol, žĺtok zostal čiastočne tekutý, olúpala som ich a ked vychladli pokrájala som ich na polovice.
  5. ..pripravila som citrónovú šťavu,..
  6. ...do misy som dala valeriánku, osolila som ju jemne, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a premiešala,...
  7. ...pridala som uvarené vajcia, skaramelizované jablká, znovu som opatrne premiešala všetko spolu,...
  8. ...nasledovalo prosciutto crudo stočené do ruličiek,...
  9. ...čerstvo mleté čierne korenie,...
  10. ...na záver som pridala olivový olej a citrónovú šťavu.
  11. Hotový šalát som podávala na večeru s čerstvo upečeným čerstvým domácim pečivom.
  12. záber zblízka, ide o veľmi chutný šalát z valeriánky, jablka, vajec a prosciutto crudo, ktorý osvieži a zasýti, je rýchlo hotový, môže poslúžiť ako dobrá večera a výborné pohostenie pre návštevy, v lete aj ako ľahký obed, v malom množstve ako chutné predjedlo, skaramelizované jablká dodávajú vynikajúcu chuť, dobre padne k nemu pohár kvalitného vychladeného suchého bieleho vína, vyskúšajte, prajem Dobrú chuť.