Rybací šalát
Rybací šalát

Šalát z ruských sardiniek - originál fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 29. augusta 2017

Tento recept mám druhej polovice zemegule. Poslala mi ho jedna Varecháčka (nechce byť menovaná), za ktorý jej ďakujem. Je veľmi dobrý jednoduchý.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1000 g (môžu byť aj iné)
250 g
5 - 7 ks
3 - 4 PL
0,1 l
opatrne
 (z balenia ruských sardiniek)




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny na šalát. Horčicu som použil 2 PL francúzkej ostrej a 2 PL kremžskej. Feferóny som vybral červené z pohára.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ak sú na sardinkách plutvy a chvosty, tak ich odstránime. Potom som krájal ryby na 1,5 až 2 cm kúsky. Kapustu nadrobno.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šalotku som krájal na najjemnejšie, ako to ide.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Feferónky som pokrájal na 0,5 cm kúsky.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dal som to do misy pridal, horčicu pol na pol.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poriadne som premiešal.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz pridám olivový olej asi jedno deci a znovu premiešam. Dám to do skla uzavriem a nechám 12 hodín stať v chlade. Potom to ochutnám, ak je to suché pridám olej. Ma to byť dostatočné olejnaté, ten to ohromne ochutí. Ak sa nám zdá, že je málo pikantné, pridám feferóny. Prípadne dosolím, no obyčajne nie je treba, ryby sú dosť slané. A nechám to znovu postať ďalších 12 hodín. Oplatí sa vydržať. Výsledok stojí za tu dobrú chuť.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takže po celom dní môžeme podávať dobrý chlieb k tomu a nejaké víno alebo pivo k tomu a blaženosťou sme v siedmom nebi. Dobrú chuť Vám želám.

    Šalát z ruských sardiniek - originál (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom dobre to vypadá. Jediný raz som skúšala z kyslých rybičiek ( rybací, ako predávajú, ale domáci šalát, s majonézou), teda niečo iné ako ten tvoj, ktorý by sa oplatilo tiež vyskúšať. Len si oprav v názve "s" na "z"......
evelynba
Môže byť super, samotné ruské sardinky nič moc, ale toto je asi iný level. Ukladám a dík za nápad.
farbuska
Vyzerá to veľmi dobre, ale v rozpise neuvádzaš kapustu, kým v postupe áno. Koľko jej má byť? Vopred ďakujem.
kimlo
@Farbuska (29.8.2017 20:33)
Kapusta je v tom kelimku so sardinkami. Tento recept určite vyskúšam. :-P
luss44
tak toto by som ochutnala... bude veľký rozdiel ak dám slnečnicový olej? olivový moc nemusím. Nemáš vyskúšané?
patroveckypitrs
@Luss44 ani ja moc nemusím olivový olej. No na moje prekvapenie v tomto mi pravé chutí. Urobí omnoho lepšiu chuť ako slnečnicový a je to ľahšie stráviteľnejšie Skúsil som to, preto viem.
zdenka1009
Na tento rcp by som dala 5*****....určite vyskúšam, už teraz mi slinky tečú...ryby máme rady :-)
sracz
Vítaj opäť medzi nami, @Patroveckypitrs kamarát z najvernejších, chýbal si mi, rád Ťa "vidím". Extra vagantný rcp s požitím ruských sardiniek. S dedkom Tatušom, vo vachtárni pod Šarišským hradom, sme takéto "rusľiki" každoročne pripravovali do 25 litrového vyradeného pivového súdka (šteňa, akoby povedali pivári) a určite by si u neho svojim originál šalátom "zmaturoval". Ďakujem Ti nielen za tento rcp, ale aj za vyvolanie nostalgických spomienok. P. S.: platí Tvoja E-mail adresa na @gmail.com ?
haji
Bezvadný salát, vyprošťovací - poopícový! Hned bych dala testovací vzorek! Jsem ráda, že tě vidím, milý Pítrs, také tvé recepty mi chyběly! Díky za fajnový recept!
fialka49
Patroveckypitrs, nepotrebovali sme vyprošťovák, jednoducho milujeme ryby. Doma všetci (aj nečakaná návšteva) ohodnotili tento rybací šalát podľa tvojho receptu ako vynikajúci. Ďakujeme zaň tebe aj varecháčke z druhej strany zemegule, vôbec sa ani ona nemusí zaň hanbiť. (Návšteva odišla aj s receptom).
zinnajdha
Súhlasím s ostatnými kladnými komentármi a ukladám. (Už mám aj veľa slín, neraňajkovala som. V takomto stave nesmiem ísť do žiadneho obchodu.)
kecemis
Priatelu, nedavno sme sa stretli vsetci pri jednom stole. No a kedze sme vsetci rybacio-salatovy, ktore tu zial nedostat v nasich predstavach, dovolil som si vyskusat tvoj salat. Mozem len odporucat. Chlapci sa nan vrhli, akoby uz tyzden hladovali. Takze, v noci ked si lahli do postele, pripravil som druhu varku, aby aspon do rana mohol postat. Inak by asi postal len par minut. Vdaka.
patroveckypitrs
Ďakujem @Kecemis za komentár a som rád , že vám chutil. Ja som ho od vydania tohto receptu robil už tri krát. Boli rodinné oslavy, tak sa moc rýchlo míňal. Ja doňho dávam viac feferónov nech je ostrejší.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia