Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu

Autor receptu: eldina

čo dodať?fantastický,kto okúsil-stal sa závislým..:)

5 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. na veľký plech si dáme papier na pečenie a uložíme naň papriky/kápiové,tie majú veľa "mäsa",aj naše zelené,dužinaté,iné neodporúčam-myslím tým tie obrovské,farebné/ a baklažány/popicháme vidličkou na pár miestach/
  2. dáme piecť asi na pol hodinu,na cca 200-230 stupňov.. ---------------------- môžme raz otočiť,ale aj nemusíme/opečú sa z oboch strán, ja otáčam/,vidíme po farbe,keď sú opečené/sú spľasnuté a majú na sebe čierne"oká"/
  3. prikryjeme dvomi utierkami,na cca 10minút,aby sa zaparili
  4. po 10.-tich minútach vyzerajú takto:
  5. ošúpeme/na to využijeme papier na pečenie,ktorý so šupami zahodíme/.. baklažán sa veľmi ľahko vylupne,papriky závisí aj od dužiny,čím dužinatejšie,tým ľahšie...
  6. nakrájame........na kúsky,nechceme mať kašu...:)
  7. nakrájame si petržlenovú vňať + cesnak
  8. všetko zmiešame
  9. pridáme ocot,olej,soľ.../podľa chuti/ --------------------------------- dáme chladiť------chutí ku všetkému...môžte mi veriť...:) kápiové papriky sú "sladké",takže ak chce niekto dodať do šalátu niečo pikantné,nech sa páči.. ----- ja robím v lete /v sezóne/aj z našich,zelených paprík,ktoré sú aj pikantné