Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu
Autor receptu: eldina
čo dodať?fantastický,kto okúsil-stal sa závislým..:)
5 minút príprava |
30 minút na 230 °C |
Postup
- na veľký plech si dáme papier na pečenie a uložíme naň papriky/kápiové,tie majú veľa "mäsa",aj naše zelené,dužinaté,iné neodporúčam-myslím tým tie obrovské,farebné/ a baklažány/popicháme vidličkou na pár miestach/
- dáme piecť asi na pol hodinu,na cca 200-230 stupňov..
----------------------
môžme raz otočiť,ale aj nemusíme/opečú sa z oboch strán, ja otáčam/,vidíme po farbe,keď sú opečené/sú spľasnuté a majú na sebe čierne"oká"/
- prikryjeme dvomi utierkami,na cca 10minút,aby sa zaparili
- po 10.-tich minútach vyzerajú takto:
- ošúpeme/na to využijeme papier na pečenie,ktorý so šupami zahodíme/..
baklažán sa veľmi ľahko vylupne,papriky závisí aj od dužiny,čím dužinatejšie,tým ľahšie...
- nakrájame........na kúsky,nechceme mať kašu...:)
- nakrájame si petržlenovú vňať + cesnak
- všetko zmiešame
- pridáme ocot,olej,soľ.../podľa chuti/
---------------------------------
dáme chladiť------chutí ku všetkému...môžte mi veriť...:)
kápiové papriky sú "sladké",takže ak chce niekto dodať do šalátu niečo pikantné,nech sa páči..
-----
ja robím v lete /v sezóne/aj z našich,zelených paprík,ktoré sú aj pikantné