Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu

eldina - fotkaeldina, 26. apríla 2012
Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu
Foto: eldina

čo dodať?fantastický,kto okúsil-stal sa závislým..:)

5 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

koľko chcete
koľko chcete
p.p.  - strúčiky
akýkoľvek
/alebo tekvicový či iný panenský/
 nasekana




Postup

  1. 1

    na veľký plech si dáme papier na pečenie a uložíme naň papriky/kápiové,tie majú veľa "mäsa",aj naše zelené,dužinaté,iné neodporúčam-myslím tým tie obrovské,farebné/ a baklažány/popicháme vidličkou na pár miestach/

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 1
  2. 2

    dáme piecť asi na pol hodinu,na cca 200-230 stupňov.. ---------------------- môžme raz otočiť,ale aj nemusíme/opečú sa z oboch strán, ja otáčam/,vidíme po farbe,keď sú opečené/sú spľasnuté a majú na sebe čierne"oká"/

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 2
  3. 3

    prikryjeme dvomi utierkami,na cca 10minút,aby sa zaparili

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 3
  4. 4

    po 10.-tich minútach vyzerajú takto:

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 4
  5. 5

    ošúpeme/na to využijeme papier na pečenie,ktorý so šupami zahodíme/.. baklažán sa veľmi ľahko vylupne,papriky závisí aj od dužiny,čím dužinatejšie,tým ľahšie...

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 5
  6. 6

    nakrájame........na kúsky,nechceme mať kašu...:)

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 6
  7. 7

    nakrájame si petržlenovú vňať + cesnak

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 7
  8. 8

    všetko zmiešame

  9. 9

    pridáme ocot,olej,soľ.../podľa chuti/ --------------------------------- dáme chladiť------chutí ku všetkému...môžte mi veriť...:) kápiové papriky sú "sladké",takže ak chce niekto dodať do šalátu niečo pikantné,nech sa páči.. ----- ja robím v lete /v sezóne/aj z našich,zelených paprík,ktoré sú aj pikantné

    Šalát z pečených paprík a pečeného baklažánu - obrázok 9

Diskusia k receptu

zuzankaa12
mňam, pečené papriky milujem a baklažány tiež, skúsim spojiť oboje...
eldina
@izabella929 prečo nemôžeš? väčšinou majú ľudia problémy s paprikou kvôli šupke a tu sa práveže odstráni...
tykadielko
toto je brutálny šalát,robíme si ho často,ku grilovačkám úplne že naaaaaaj :-))))
ola111
Musí byť výborný,robievam len z pečených paprík,spolu s baklažánom
som nerobila,nabudúce bude aj s ním,upečené papriky dávam na pár
minút do mikro-sáčku,tiež ide šupka pekne dolu,urobím čo najskôr...
eldina
@ola111 ano,tiež viem o mikrotenových vreckách,ale mne je pohodlnejšie dať utierky na žeravý plech,ked na ňom mávam aj 15-20 paprík...:)
ináč,tento šalát sa robieva aj osve papriky či baklažán...ja robievam aj takto,zmiešaný...
eldina
práve som sa dozvedela ešte jeden šikovný spôsob na rýchle očistenie upečených paprík-šupnúť ich do hrnca/samozrejme už pečené,vrelé/,prikryť pokrievkou a zaparia sa aj same...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia