Šalát z palmových srdiečok - palmitos

Autor receptu: slawek

Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov mladých paliem vyhľadávanou lahôdkou. V minulosti rúbanie mladých paliem za účelom získavania palmitos (swamp cabbage) ohrozovalo existenciu niektorých druhov paliem. Dnes sa pestujú umelo na plantážach a sú pomerne ľahko dostupné. Dostať ich kúpiť konzervované v obchodoch s ázijskými (činskymi) potravinami.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme a vychladnuté nakrájame na malé kocky. Aj ostatné suroviny - palmitos, cherry rajčinky a zelenú mäsitú papriku pokrájame na malé kúsky a vložíme do šalátovej nádoby.Pridáme nadrobno pokrájaný petržlen, soľ a majonézu.
  2. Jemne premiešame, aby sa všetky zložky šalátu spojili. Nakoniec podľa chuti pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a môžeme podávať.Na základe vlastnej skúsenosti odporúčam kupovať celé kúsky palmitos, pretože sú oveľa kvalitnejšie ako sekané.