Šalát z palmových srdiečok - palmitos
Autor receptu: slawek
Aj tento recept pochádza z Brazílie, kde sú palmitos, vnútorné krehké časti kmeňov
mladých paliem vyhľadávanou lahôdkou. V minulosti rúbanie mladých paliem za účelom
získavania palmitos (swamp cabbage) ohrozovalo existenciu niektorých druhov paliem.
Dnes sa pestujú umelo na plantážach a sú pomerne ľahko dostupné. Dostať ich kúpiť
konzervované v obchodoch s ázijskými (činskymi) potravinami.
Postup
- Zemiaky uvaríme a vychladnuté nakrájame na malé kocky. Aj ostatné suroviny - palmitos, cherry rajčinky a zelenú mäsitú papriku pokrájame na malé kúsky a vložíme do šalátovej nádoby.Pridáme nadrobno pokrájaný petržlen, soľ a majonézu.
- Jemne premiešame, aby sa všetky zložky šalátu spojili. Nakoniec podľa chuti pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a môžeme podávať.Na základe vlastnej skúsenosti odporúčam kupovať celé kúsky palmitos, pretože sú oveľa kvalitnejšie ako sekané.