Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept)

Autor receptu: zdezda

Dostala som obrovské, zelené paradajky, lebo som si o ne poprosila, bo som našla v starých kuchárkach a časopisoch rôzne recepty z nich. Po horúcej diskusii s vami, milé varecháčky :-), som sa rozhodla pre 3 alternatívy ich využitia. Prvá je tento recept.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.
  2. Zeleninu očistíme a pokrájame na menšie kusy tak, aby vošli do kuch.robota.
  3. Dáme uvariť nálev, všetko dáme do väčšieho hrnca.
  4. Na robote postrúhame na kolieska/ako na kapustu,to hrubšie/ cibuľu s paradajkami.
  5. Pridáme do prevareného nálevu a od opätovného bodu varenia mierne varíme ešte 10min., bez pokrievky!
  6. Horúci šalát dáme do pripravených pohárov a zatvorené!!! otočíme dolu hlavou:-) do vychladnutia. Z daného množstva mi vyšlo 8 7dcl pohárov. Chutí ako uhorkový. Do niektorých som pridala aj čili papričku:-), pre toho môjho.
  7. No a takto som uložila na balkón tie najkrajšie paradajky, aby dozreli pri jabĺčkach, ako ste mi viaceré poradili, ďakujem, už dnes sú červenšie :-)