Rybací šalát
Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Kúpil som si nedávno takýto šalát a veľmi mi chutil, tak som si povedal, že si aj sám
urobím. Veru vydaril sa a cvikle nie je nikdy dosť.
Postup
- Pripravím si suroviny. Cviklu s mrkvou som uvaril a nechal vychladnúť.
- Slede s pohára aj cibuľou pokrájal na drobno. Čili papričky pokrájal na drobno. Z Moravanky som cibuľu, uhorky, kapiu pokrájal na malé kúsky, ostatne nechal z nej tak ako boli. Mrkvu som tiež pokrájal na malé kúsky a cviklu na 1 až 1,5 cm kusy. Všetko som to dal do misy a trochu osolil.
- Teraz som pridal jogurt a tátarku. Všetko som to dobré vymiešal.
- A dal do skla na 12 hodín do chladu. Oplatí sa počkať je to potom lepšie.
- A môžem servírovať. A ako správny vidiečan mám rád k tomu ešte aj cibuľu mladú. Želám aj Vám dobrú chuť.