Rybací šalát

Šalát z kyslých sleďov, cvikle a uhoriek (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Kúpil som si nedávno takýto šalát a veľmi mi chutil, tak som si povedal, že si aj sám urobím. Veru vydaril sa a cvikle nie je nikdy dosť.

7
porcií
25 minút
príprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Cviklu s mrkvou som uvaril a nechal vychladnúť.
  2. Slede s pohára aj cibuľou pokrájal na drobno. Čili papričky pokrájal na drobno. Z Moravanky som cibuľu, uhorky, kapiu pokrájal na malé kúsky, ostatne nechal z nej tak ako boli. Mrkvu som tiež pokrájal na malé kúsky a cviklu na 1 až 1,5 cm kusy. Všetko som to dal do misy a trochu osolil.
  3. Teraz som pridal jogurt a tátarku. Všetko som to dobré vymiešal.
  4. A dal do skla na 12 hodín do chladu. Oplatí sa počkať je to potom lepšie.
  5. A môžem servírovať. A ako správny vidiečan mám rád k tomu ešte aj cibuľu mladú. Želám aj Vám dobrú chuť.