Kurací šalát
Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Cvikle nie je nikdy dosť. Tu je jej jedna možnosť z kuracím mäsom a zelerom.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Pripravím si suroviny. Vopred si uvarím kuracie mäso, alebo z polievky, dám vychladnúť. Tak isto si uvarím cviklu a mrkvu a nechám vychladnúť.
- Kuracie mäso krájam na drobné kúsky asi 1 cm. Cviklu a mrkvu strúham na strúhadle veľké oka. Uhorky na malých okách. Cibuľu krájam čo najmenšie ako to ide. Zeler je už nastrúhaný ten dám aj s polovicou nálevu. Všetko to dám do misy. Trochu osolím.
- Pridám majonézu a jogurt a pretože mám rád pikantné tak so pridal aj nasekané čili.
- Dobré to premiešam a dám do chladu na 2 až 3 hodiny.
- Potom už len servírovať na tanier nejaký chlieb, alebo pečivo k tomu a dobrú chuť.