Kurací šalát

Šalát z kuracieho mäsa, cvikle a zeleru (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Cvikle nie je nikdy dosť. Tu je jej jedna možnosť z kuracím mäsom a zelerom.

6-8
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Vopred si uvarím kuracie mäso, alebo z polievky, dám vychladnúť. Tak isto si uvarím cviklu a mrkvu a nechám vychladnúť.
  2. Kuracie mäso krájam na drobné kúsky asi 1 cm. Cviklu a mrkvu strúham na strúhadle veľké oka. Uhorky na malých okách. Cibuľu krájam čo najmenšie ako to ide. Zeler je už nastrúhaný ten dám aj s polovicou nálevu. Všetko to dám do misy. Trochu osolím.
  3. Pridám majonézu a jogurt a pretože mám rád pikantné tak so pridal aj nasekané čili.
  4. Dobré to premiešam a dám do chladu na 2 až 3 hodiny.
  5. Potom už len servírovať na tanier nejaký chlieb, alebo pečivo k tomu a dobrú chuť.