Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do hlbšej misy. Osolíme, premiešame a necháme najmenej 20 minút odležať. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame ich na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  2. Rybie filé takisto nakrájame na kocky, osolíme a usmažíme na oleji dozlatista. Kapustu rukami vytlačíme, preložíme do inej nádoby, pridáme pripravené jablká, filé, nakrájané šampiňóny, mierne osolíme, okoreníme a premiešame.
  3. Ochutíme octom, cukrom, znovu premiešame a zase necháme chvíľu odstáť. Pred podávaním šalát posypeme nasekanými vlašskými orechmi.