Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do hlbšej
misy. Osolíme, premiešame a necháme najmenej 20 minút odležať. Z jabĺk odstránime jadrovníky, nakrájame ich na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
- Rybie filé takisto nakrájame na kocky, osolíme a usmažíme na oleji dozlatista. Kapustu rukami vytlačíme, preložíme do inej nádoby, pridáme pripravené jablká, filé, nakrájané šampiňóny, mierne osolíme, okoreníme a premiešame.
- Ochutíme octom, cukrom, znovu premiešame a zase necháme chvíľu odstáť. Pred podávaním šalát posypeme nasekanými vlašskými orechmi.
|