Šalát z červenej repy

ciernalabut - fotkaciernalabut, 23. októbra 2014

Skvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok a má Zobraziť celý popisSkvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok a má aj vysoký obsah vitamínov C a E. • Podporuje kardiovaskulárny systém - jej farbivo rozširuje tepny a spevňuje stenu vlásočníc. • Znižuje krvný tlak • Posilňuje imunitný systém. • Dodáva pružnosť a lesk pleti, vlasom a nechtom. • Čistí črevá • Vyvoláva optimistickú náladu ...a mnoho iného Dobrú chuť :-)

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 balenie
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Repu si uvaríme v osolenej vode s prepoleným stúčikom cesnaku a s vetvičkou tymiánu (ak nemáte čerstvý, kľudne dajte sušený drvený)

  2. 2

    Uvarenú repu ošúpeme a nakrájame na kocky.

  3. 3

    V mise si repu namarinujeme: pridáme olivový olej, balzamico, sol, čierne korenie a polievkovú lyžicu medu. Premiešame a necháme pár minút odstáť

    Šalát z červenej repy - obrázok 3
  4. 4

    Rukolu takisto polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, prelejeme vymačkanou šťavou z citróna

  5. 5

    A spolu s cottage syrom naaranžujeme :-) Žiadna veda :-)

    Šalát z červenej repy - obrázok 5

Diskusia k receptu

methi
Milujem cviklu. Jem ju takmer denne.
havino
robievam si, ale už svoju ochutenú sterilizovanú a s pochuťkovou smotanou , tiež ju môžem jesť denne, ale varenú, zo surovej mi je ťažko
marikahr
Tento šalát poznám a možem potvrdiť že je vynikajuci (ja som ho odkukala od kuchárov Lidla), budem sa inšpirovať aj inými tvojimi receptami, najma na šaláty :-)
radost
Miškaaaaa..halooooo
pošli mi aspoň dáke percento z tvojej lásky ku cvikle..
:-))))
jozka2
Varenu cviklu mozes jest kolko ti srdce ziada,ale surovu obmadzene.Salatik vyzera velmi dobre,s tou smotanou je tiez dobry napad.
cesminaz
Milujem zavaranu cviklu :-) a ten tvoj salatik vyzera velmi dobre ;-P
katka78
Cviklu mám tiež rada, obzvlášť surovú. Skôr mám problém s rukolou, tá mi vôbec nechutí. Tvoj recept sa mi ale páči, takže si vymením zelinku a bude :-)
caterina
tento recept mi prisiel doslova do rany :) akurat som rozmyslala, ze spravim salat, len som nevedela ktory. vdaka za inspi
zuzanka1367
Aj u mňa so nájde čerstvá cvikla, šalát si uložím a príležitostne vyskúšam, ďakujem.
methi
@ciernejlabute mi je luto. Nechapem preco by mala hned skocit a dakovat za komentare, ved podakuje, ked otvori varechu a bude mat cas. Ked to bude aj o mesiac, ci o dva. A ked sa podakuje, tak jej to redakcia zmaze :( Ved reagovala primerane na ten komentar vyssie.
ciernalabut
Týmto sa hlboko ospravedlňujem všetkým normálnym žienkam, že som nesledovala od 23.10 (kedy som pridala recept) Varechu a zárovaň pripájam moje úprimné poďakovanie, že sa recept páčil.
Každý taký komentár ma poteší a potom sa možem nad primitívnymi reakciami a podrypavanim len pousmiat a s radostou pridať ďalší recept :)
steffik
už je v KK. Cviklu mám veeeľmi rada. Dva dni dozadu som si urobila podobný recept , ale v kombinácii s tuniakom a cibuľu som vymeniala za por, nakoľko bol v chladničke. Inak podobné suroviny,mimo rukoly. Bol vynikajúci. Takže , ak stihnem dnes, pokračujem s cviklou. Ešte mám otázočku . Je možné použiť aj sterelizovanú cviklu do šalátu ?
ciernalabut
@steffik ja si myslim ze je mozne pouzit akukolvek urcite aj sterilizovanu, ide hlavne o to co komu chuti :) Dokonca ako pisali aj surova sa da pouzit :)
marikahr
som rada ze sa tento chutny salat dostal medzi top 15!
prave som si ho dala na veceru a stretla som ho aj tu ;-)
p.s. odpovedat nemusis, nepotrpim si na to ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia