Šalát z červenej repy, hrozna, chrenu a vlašských orechov (fotorecept)

Autor receptu: tinca

V sobotu som sa zúčastnila v škole varenia Varechy v Poluse na tému Vege,vege....Z toho čo sme pripravovali mi najviac ulahodil tento šalát a tak som ho v zápätí musela vyskúšať. Je lahodný a tak vám ponúkam recept.

8
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Červenú repu olúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Hrozno-menšie plody necháme celé, väčšie prekrojíme napoly. Chren nastrúhame najemno, ja som nemala čerstvý, tak som dala zaváraný.
  3. Dresing: Cukor rozpustíme v džúse, ja som použila nektár /25 % ovocia/ a na ohni ho zredukujeme.Dala som trošku menej cukru a mimo receptu som pridala 2 PL medu, ktorý dá šalátu dobrú chuť.Potom pridáme soľ,horčicu a semienka z vanilkového struku.
  4. Postrúhanú cviklu zalejeme zredukovanou zmesou a marinujeme. Ja som to nechala cca 2 hodiny. Nakoniec pridáme hrozno, chren a posekané vlašské orechy. Tiež som pridala čerstvú mätu. Podávame vychladené. Pred servírovaním ozdobíme posekanými orechami. Dobrú chuť!
  5. No a tu sme varecháčske trio. Darinka,Viera a Renatka