Šalát z červenej repy a kuracieho mäsa (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Pomerne jednoduchý a výborný šalát, ktorý mi pripomenul, aká výborná vie byť pečená červená repa.

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny potrebné na tento recept.
  2. Repu očistíme a umyjeme. Môžeme ju položiť na alobal alebo poukladať do zapekacej misy. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pridáme rozpučený cesnak. Opatrne zabalíme alobal alebo prikryjeme misu. Pečieme 50 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
  3. Kuracie prsia pokrájame na kúsky a dáme do marinády, ktorú sme pripravili zmiešaním 1 PL vínneho octu Acentino Rosso, 1 PL horčice, 1PL medu, 2 PL olivového oleja, soli a mletého bieleho korenia.
  4. Kým sa marinuje mäso, pripravíme si dresing. Do misky dáme syr, kyslú smotanu, pretlačený strúčik cesnaku, med, 1 PL vínneho octu Acentino Rosso, nadrobno nakrájanú šalotku, posekaný kôpor alebo pažítku, soľ, korenie a postrúhaný chren podľa chuti. Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky odstáť.
  5. Kým vychladne upečená repa, opečieme si na rozpálenej panvici kuracinu.
  6. Repu očistíme a nakrájame na plátky. Plátky repy poukladáme na taniere a pridáme mäso, dresing a šalát. Posypeme píniovou zmesou na šaláty, strúhaným chrenom a parmezánom. Na koniec polejeme olivovým olejom zmiešaným s vínnym octom v pomere 1:1. Samozrejme, záleží na predstavivosti a fantázii každého z nás. Verím, že i vy si zamilujete chuť pečenej červené repy ako ja tento recept. Vyskúšate a dajte vedieť.